Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αλλοδαπός για 13 διαρρήξεις μονοκατοικιών - Είχε επάνω του πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων, χαρτονομίσματα κ.α.

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διαρρήξεις 13 μονοκατοικιών, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και διάρρηξη Ι.Χ.Ε. οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής. Σε 12 από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις αφαιρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και ικανό χρηματικό ποσό. ...




Συγκεκριμένα, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής σε τερματικό σταθμό αστικών λεωφορείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε πλήθος χρυσαφικών, χαρτονομίσματα ευρωπαϊκής χώρας και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 28χρονος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2012, διέρρηξε 13 μονοκατοικίες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αφαίρεσε πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και χρηματικό ποσό. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ηλεκτρονική συσκευή.

Η πλειονότητα των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Zougla.gr