90 χρόνια πριν: Η ίδρυσις της ΚΝΕ από τον εβραίο Ζακ Βεντούρα

Εκτός από τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (ως ΣΕΚΕ, μετονομάστηκε το 1924), αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ (τότε ως ΟΚΝΕ). 
Για τα… γενέθλια, υπήρξε πανηγυρικό δημοσίευμα εις την νέα, επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος («του εγκλήματος και της προδοσίας»), το 902 gr. Ιδού κάποια αποσπάσματα:
90 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΝΕ : Βάδισε στον ηρωικό δρόμο που βαδίζει και το Κόμμα μας
«Η ίδρυση της ΟΣΕΝΕ και της ΟΚΝΕ ...


 


…Ουσιαστικά στο 2ο Συνέδριο αποφασίζεται η ίδρυση οργάνωσης της νεολαίας του Κόμματος και καθορίζεται το πλαίσιο οργάνωσής της και η σχέση της με το Κόμμα. Στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ), (Σεπτέμβρης 1920), παίρνει μέρος για πρώτη φορά η “Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδας” (ΟΣΕΝΕ). Η Ομοσπονδία λειτούργησε και έδρασε για δύο χρόνια έως το Νοέμβρη του 1922, που με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕ ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, η ηρωική ΟΚΝΕ.
Η ΟΚΝΕ ανδρώθηκε και ατσαλώθηκε στους μεγάλους ταξικούς αγώνες της περιόδου του Μεσοπολέμου, στάθηκε άξια ως νεολαία του ΚΚΕ. Δεκάδες ήρωες του Κόμματος και του λαού μας βγήκαν από τα σπλάχνα της ΟΚΝΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Χρήστο Μαλτέζο, τον Άρη Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Σουκατζίδη, την Ηλέκτρα Αποστόλου, τον καπετάν Διαμαντή, το Νίκο Μπελογιάννη αλλά και εκατοντάδες άλλοι που δίδαξαν και ακόμα διδάσκουν τους νέους κομμουνιστές με το παράδειγμά τους. Γραμματέας της ΟΚΝΕ διετέλεσε και ο Νίκος Ζαχαριάδης…».
Είθισται, σε τέτοιες περιπτώσεις, να μνημονεύεται και το όνομα του ιδρυτού της οργανώσεως. Μάλιστα, τιμητικώς, σε όλα τα γραφεία των κομμάτων και των κομματικών νεολαιών, υπάρχουν πορτραίτα των ιδρυτών τους. Σε όλα, εκτός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ! Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος; Όπως και στο παραπάνω κείμενο, βλέπουμε ότι απαριθμούνται κάποια «επιφανή» μέλη της ΟΚΝΕ, αλλά αποκρύπτεται επιμελώς το όνομα του ιδρυτού της!
Ιδρυτής, λοιπόν, κατ’ αρχάς της ως άνω μνημονευομένης ΟΣΕΝΕ (της νεολαίας του ΣΕΚΕ), ήταν ο εβραίος Ζακ Βεντούρα. Ο ίδιος, ίδρυσε και την ΟΚΝΕ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όμως, γιατί σήμερα τον κρύβουν οι κουκουέδες; Όπως κρύβουν και τον ιδρυτή του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, επίσης εβραίο, Αβραάμ Μπεναρόγια; Ντρέπονται γι’ αυτούς; Ή μήπως, τώρα που υπάρχει «αντίπαλον δέος», η Χρυσή Αυγή, φοβούνται να μην πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι το κόμμα και την νεολαία τους ίδρυσαν κάποιοι μη Έλληνες και πιο συγκεκριμένα εβραίοι;
Πάντως, προ διετίας, όταν η Χρυσή Αυγή δεν είχε μεγάλη δύναμη και επιρροή, οι κομμουνισταί που είχαν το προνόμιο του μονολόγου, εμνημόνευαν τον Ζακ Βεντούρα! Ιδού σχετικό δημοσίευμα από τον Ριζοσπάστη της 12/12/2010:
«Στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ), (Σεπτέμβρης 1920), παίρνει μέρος για πρώτη φορά η «Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδας», (ΟΣΕΝΕ), που την αντιπροσώπευε ο Ζακ Βεντούρα, και η οποία μόλις είχε ιδρυθεί. Η οργάνωση δεν πήρε μέρος στη συζήτηση, σύμφωνα με δήλωση στο Συνέδριο του Ζακ Βεντούρα, γιατί…».
Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι.