ΚΚΕ - Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος


Πραγματικά περίγελος και ανέκδοτο έχει γίνει το ΚΚΕ, αλλά και γενικότερα η αριστερά, σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό διατελούσαν «αποπλανημένοι» από αυτήν και πλέον βλέπουν την αλήθεια. Με σκληρές καπιταλιστικές πρακτικές, χωρίς καμία αιδώ ή συμπόνοια προς τους εργαζομένους, το ΚΚΕ φροντίζει την μεγιστοποίηση των κερδών του ξεσπώντας στους ίδιους τους εργαζομένους του.
Ξεκίνησαν και πάλι, λοιπόν, οι απολύσεις στις επιχειρήσεις του Περισσού.  ...



Απολύσεις που γίνονται με προκλητικό τρόπο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφήνοντας αυτές τις ημέρες εργαζομένους ξαφνικά χωρίς εισόδημα. Θίχτηκε, όμως, κιόλας το ΚΚΕ από τις αποκαλύψεις για αυτές τις απολύσεις, θεωρώντας μάλλον πως όπως τα συνδικαλιστικά όργανα του ΚΚΕ αγνοούν επιδεικτικά τις καπιταλιστικές πρακτικές του «κόμματος», θα έπρεπε όλοι να αφήνουν το «κόμμα» να λειτουργεί ασύδοτο και ανενόχλητο.
Βγάλαν και ανακοίνωση τραγέλαφο, της οποίας παραθέτουμε απόσπασμα: "Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ"
Άνευ σχολίου τα παραπάνω, αφού δεν πάει καιρός από τότε που το ΚΚΕ αρνούμενο τις απολύσεις, χαρακτήριζε ως προβοκάτορες και ψεύτες όσους πρώην εργαζομένους του βγάζαν ανακοινώσεις, σχετικά με το ζήτημα. Ως πρόφαση για τις παραπάνω αποφάσεις, αλλά και τις προηγούμενες όπως η εισαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 και του λουκέτου στον 902 χρησιμοποιείται η οικονομική κρίση και το ερώτημα είναι πραγματικά πηγαίο. Όταν την ίδια πρόφαση χρησιμοποιούν καπιταλιστικές επιχειρήσεις γιατί διαμαρτύρεται το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ; Ρητορική, φυσικά, η ερώτηση…