Ο Βενιζέλος επιζητεί ποινικοποίηση της σκέψης


Όλο και περισσότερο κατρακυλά στην πλήρη ανυποληψία ο Βενιζέλος. Ενώ ο κόσμος καίγεται, ενώ τα προβλήματα που μαστίζουν την Πατρίδα και τον Λαό συνεχώς αυξάνονται, ο προσωρινός αρχικαρεκλάρχης του ψυχορραγούντος  ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον χαβά του.  
Φαίνεται πως έχει «ψύχωση» με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και του έχει γίνει εμμονή το πώς θα την πολεμήσει. Πριν από λίγες ημέρες, σε απόσπασμα ενός ακόμη παραληρηματικού λόγου του εναντίον μας, ο κακομοίρης πολιτικά και με ημερομηνία λήξης «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον πλουραλισμό στην πληροφόρηση.
Αναρωτήθηκε αν θα πρέπει να τιμωρείται όποιος αρνείται την ύπαρξη του ολοκαυτώματος, καθώς και όποιος «χαιρετά χιτλερικά». ...




Εδώ το πάει, εκεί το πάει, όπως και να έχει ο μεγαλομανής αρχηγίσκος του κατεξευτελισμένου ΠΑΣΟΚ πάλι εξυπηρετήσεις στον σιωνισμό προσπαθεί να κάνει. Η άποψη του, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Όποιος έχει διαφορετική άποψη , από την επικρατούσα, γι’ αυτό που ονομάστηκε ολοκαύτωμα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Αντιθέτως, δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκφράζουν ελεύθερα και ατιμώρητα τις απόψεις τους όσοι θεωρούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος, ότι οι αγωνιστές του 1821 ήσαν αλβανοί, ότι στην Σμύρνη υπήρξε «συνωστισμός» κλπ.
Για να είχε τέτοιου είδους προβλήματα ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είχε και εθνικές ευαισθησίες, τις οποίες απ’ ότι φαίνεται δεν διαθέτει. Το δείχνει, άλλωστε, εδώ και χρόνια με την ιδιότητα του ως πολιτικού προσώπου. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, με την συμμετοχή ως υπουργού στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στηρίζοντας την σημερινή συγκυβέρνηση, η αντίθεση του με κάθε έννοια – έστω και στοιχειώδη – εθνικού φιλότιμου και ευαισθησίας διαρκώς οξύνεται.
Μιλάει, υποτίθεται, εναντίον του ολοκληρωτισμού ο …μεγάλος αυτός δημοκράτης την ίδια στιγμή που, με ποικίλες ενέργειες και λόγους του, ομολογεί ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τον υγιή διάλογο και την παράθεση σοβαρών επιχειρημάτων τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ζητάει την ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης, το φίμωμα όσων δεν ανταποκρίνονται θετικά στις επιθυμίες των αφεντικών του, το δημιούργημα μιας de facto κατάστασης όπου η ιδεολογική τρομοκρατία θα επισκιάζει κάθε απόπειρα ιστορικής έρευνας και εποικοδομητικού διαλόγου.
Όχι, ο Βενιζέλος δεν είπε τίποτα για την παραδειγματική τιμωρία όσων καταχρέωσαν την Χώρα και ξεπουλούν την δημόσια περιουσία της. Όσων κατάντησαν τις έννοιες της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης κακόγουστο ανέκδοτο. Όσων δημιούργησαν και συνεχίζουν να συντηρούν με τις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους συνθήκες εργασιακής γαλέρας, με μισθούς πείνας και στρατιές ανέργων που διαρκώς αυξάνονται. Όπως, επίσης, δεν είπε κουβέντα για τις όποιες ποινικές ευθύνες θα πρέπει να έχουν όσοι ψευδώς (και αναιδώς) μίλησαν στο πρόσφατο παρελθόν για «πάτο στο βαρέλι», αναφερόμενοι στα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου, αλλά και όσοι «ξέχασαν» που βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ.
Ξέρουμε που το πάει, ο πολιτικά και ηθικά ξοφλημένος, Βενιζέλος και, τηρουμένων των αναλογιών στις δύσκολες εποχές του πού ζούμε, διασκεδάζουμε με την απέλπιδα προσπάθεια του να δείξει πόσο υπάκουος είναι προς εκείνους που επιθυμούν την εξόντωση μας.  Το μόνο, όμως, το οποίο καταφέρνει είναι να γίνεται όλο και πιο λαομίσητος, ανάλγητος, δακτυλοδεικτούμενος και άξιος περιφρόνησης και χλευασμού. Τελειωμένος από την πολιτική ζωή της Χώρας ας είναι σίγουρος ότι υπάρχουν Εκείνοι που θα του ζητήσουν σύντομα να λογοδοτήσει για τις βαρύτατες ευθύνες του για την τραγική κατάσταση της Χώρας.
Και επειδή ήδη είναι «στυμμένη λεμονόκουπα» δεν θα τον υποστηρίξει κανείς απ’ αυτούς που εξυπηρετεί σήμερα με τα όσα πράττει. Γιατί οι άνθρωποι θα πρέπει να κρίνονται με βάση τα πεπραγμένα τους και όχι λόγω φρονημάτων, το οποίο ως γνωστόν δεν διώκεται, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ