Πλωτό νοσοκομείο της Τουρκίας στο Αιγαίο !

Η Τουρκία ενώ βρίσκεται ήδη στις υψηλές θέσεις στον τουρισμό υγείας… ετοιμάζει να επεκταθεί και στις υδάτινες υπηρεσίες υγείας και εκτός των συνόρων της ! ...


Ένα πλωτό νοσοκομείο που θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, ετοιμάζουν οι γείτονες Τούρκοι, για να κυριαρχήσουν υγειονομικά στην περιοχή. Μπορεί η συγκεκριμένη ιδέα να είχε συζητηθεί και στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Στόχος του πλωτού νοσοκομείο είναι να προσελκύσει του τουρίστες που έχουν προβλήματα υγείας, οι οποίοι θα επιβαίνουν στο πολυτελές πλοίο και μαζί με τις διακοπές τους θα απολαμβάνουν και υγειονομικές υπηρεσίες, ό[πως ειδικές θεραπείες, επεμβάσεις κ.τ.λ.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr η είδηση αυτή έγινε γνωστή στο Ελληνικό υπουργείο Υγείας, καθώς έγινε δεκτή με προβήματισμό και μια διάθεση αντεπίθεσης πριν οι γείτονες κατορθώσουν να πάρουν το πάνω χέρι στο Αιγαίο.
Για τον λόγο αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο του ιατρικού τουρισμού  που περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας σε ελληνικούς νησιώτικους προορισμούς, καθώς η Ελλάδα έχει δεσμευτεί και στην τρόικα ότι θα προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.
Το σχέδιο συγκρότησης του τουρισμού υγείας στη χώρα μας θα ξεκινήσει άμεσα και θα περιλαμβάνει οργάνωση συγκεκριμένων μονάδων υγείας σε μεγάλα νησιά προκειμένου να υποδεχθούν ασθενείς-τουρίστες από ξένες χώρες. Θα ενισχυθούν ειδικά τμήματα και μονάδες σε νοσοκομεία των νησιών, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν ασθενείς από το εξωτερικό αγοράζοντας «πακέτα» περίθαλψης σε ελκυστικές τιμές.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος μεταφοράς ασθενών στην Ελλάδα.
Ένα σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιεί η Τουρκία και μάλιστα αρκετοί Έλληνες γιατροί έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με τουρκικά νοσοκομεία.