Προσηλυτισμό από προτεστάντες καταγγέλλουν φοιτητές της Θεολογικής του ΑΠΘ

Την εμφάνιση «δούρειου ίππου» στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν φοιτητές της σχολής.
Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών απέστειλε επιστολή στο «Αγιορείτικο Βήμα» όπου ανέφεραν την ύποπτη παρουσία τριών ατόμων στους χώρους της σχολής, οι οποίοι μοίρασαν στους φοιτητές μία μεταφρασμένη Καινή Διαθήκη και φυλλάδια προτεσταντικού περιεχομένου....



Όπως αναφέρουν «η διαμοιρασθείσα έκδοση περιελάμβανε μόνον το νεοελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης., το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας», αλλά σημειώνουν πως στο εσώφυλλο της έκδοσης αναφερόταν τα στοιχεία του σωματείου «Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής», σωματείο το οποίο έχει κατά καιρούς απασχολήσει ορθόδοξα έντυπα και ιστολόγια, καθώς αποτελεί «παρακλάδι» μιας από τις χιλιάδες προτεσταντικές ομάδες, αυτής των «Γεδεωνιτών».
Παράλληλα, όπως γράφει το iefimerida.gr, τονίζουν ότι «μαζί διανεμήθηκαν κάρτες, πάνω στις οποίες αναγραφόταν η ιστοσελίδα www.agapestudent.gr έχοντας ως τίτλο ''Το site που μπορεί να αλλάξει τη Ζωή σου!''» και υποστηρίζουν πως όποιος επισκεφθεί τη συγκεκριμένη σελίδα θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια προτεσταντική ομάδα που απευθύνεται σε νέους φοιτητές προσπαθώντας να τους προσεγγίσει μέσα από «events», τουρνουά ποδοσφαίρου, ομολογίες φοιτητών, μαρτυρίες και να πείσει για μια «Προσωπική γνωριμία με το Θεό».
«Ο Θεός οικονόμησε και τα παιδιά εισήχθησαν στη Σχολή, ούτως ώστε να λάβουν από αυτή όσο γίνεται κάποιες ορθόδοξες βάσεις. Πως όμως θα γίνει αυτό, αν ο οποιοσδήποτε προβατόσχημος λύκος εισβάλλει μέσα στη Σχολή χωρίς άδεια;» αναφέρουν στην επιστολή τους οι φοιτητές της σχολής.


thestival.gr