Άλλος τα πληρώνει και άλλος τα χαίρεται!


Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2012 οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν μόνο και μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέσα στο έτος με 49 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά για να τα πάρουμε εμείς δίνουμε "Γή και Ύδωρ" με την μορφή υποθηκών και περικοπών. Μόνο και μόνο τα μέτρα μειώσεων που διαπραγματεύονται τις τελευταίες ημέρες είναι ύψους 13,5 δισ. προκειμένου να πάρουμε μια δόση των 31,5 δισ. και από αυτά να δώσουμε τα 25 δισ. (!) στις Τράπεζες.
Άλλος πληρώνει και άλλος τα χαίρεται δηλαδή.

Σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ανεξαρτήτου ηλικίας, αντιστοιχούν...
 


μόνο για την φετινή χρονιά 4.900 ευρώ. Λεφτά τα οποία πηγαίνουν για μία ακόμα ενίσχυση των τραπεζιτών μας. Και τα προηγούμενα χρόνια έχουμε επίσης παράσχει δεκάδες άλλα δισ. στις Τράπεζες. Αυτήν την φορά ο τίτλος ευγενικής χορηγίας προς τα Φιλόπτωχα Ιδρύματα είναι «ανακεφαλαιοποίηση». Την προηγούμενη ήταν «ενίσχυση», την άλλη πάλι «εγγύηση». Για την επόμενη θα βρούμε κάποιον άλλο βαρύγδουπο τίτλο, υπάρχει πληθώρα άλλωστε επιλογών αρκεί να πέφτουν τα λεφτά. Η ιστορία φαίνεται πραγματικά πως δεν έχει αρχή και τέλος.
Τελικά λοιπόν που πάνε τα λεφτά μας και γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να χρηματοδοτούμε τους τραπεζίτες; Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να καταβάλουν στο Δημόσιο Ταμείο ούτε τα 550 εκατ. όπως συνυπέγραψαν και είναι συμβατικά υποχρεωμένες (!) και τα οποία αντιστοιχούν σε μερίσματα οφειλόμενα για ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής χρηματοδότησής τους από τον Ελληνικό Λαό (ύψους 5 Δισ.), πώς και πότε αλήθεια θα μας επιστραφούν τα υπόλοιπα; Σήμερα βλέπουμε ότι ακόμα και αυτά τα 550 εκατ. που είναι νομικά υποχρεωμένες να μας καταβάλουν, αρνούνται  να το πράξουν (ή μήπως πάλι δεν μπορούν γιατί τα εξαφάνισαν;)! Τα φάγανε σε χρυσά μπόνους και αυτά και δάνεια προς φαλιρισμένους ημετέρους;
Εμείς ματώνουμε καθημερινά, ενώ εκείνων δεν ιδρώνει ούτε το αυτί τους. Συνεχίζουν ακάθεκτοι σαν να μην πέρασε μια μέρα, ενώ φαίνεται πως είναι υπεράνω των νόμων που ισχύουν για όλους εμάς. Ενώ υπάρχει σαφής γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την υποχρέωση των Τραπεζών να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο σε ετήσια και σταθερή βάση αυτό το ποσό, εκείνοι όχι μόνο αρνούνται επιδεικτικά να το πράξουν αλλά και συνεχίζουν να διαβιούν πλουσιοπάροχα σε βάρος όλων των Ελλήνων. 
 Θα τους το επιτρέψουμε;