Σελίδες

Περί της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές


Του Αλεξόπουλου Χρυσοβαλάντη, βουλευτή Λάρισας
Στα πλαίσια της επιθετικής και αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση της υποταγής και του μνημονίου, όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητος, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε την πρόθεση του να καταθέσει στη βουλή σχέδιο νόμου, το οποίο θα προβλέπει την πλήρη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί επιταγή της τρόικα. ...

         
 
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά και εγώ προσωπικά ως ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχειρήσεως και βουλευτής του Νομού Λαρίσης, τυγχάνω εκ διαμέτρου αντίθετος με τη συγκεκριμένη απόφαση των ιθυνόντων του Υπουργείου, οι οποίοι διατείνονται ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και τον τζίρο των επιχειρήσεων. Κατά πάσα πιθανότητα οι προαναφερθέντες λησμονούν ότι σε περιόδους πρωτοφανούς υφέσεως και ελλείψεως καταναλωτικών κεφαλαίων, ένα τέτοιο μέτρο, όχι μόνο δε θα βοηθήσει τη μικρομεσαία επιχείρηση που αργοπεθαίνει, αλλά και θα κατευθύνει το αγοραστικό κοινό στις πολυεθνικές και μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στα χέρια των κεφαλαιοκρατών. Καλό θα ήταν οι υπάλληλοι των Ευρωπαίων να αναλογιστούν το προσωπικό, οικογενειακό και προπάντων το οικονομικό κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που ήδη βρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης.
          
Σε περίπτωση που κάποιος αντιπαραθέσει τις θέσεις του ΥΠΑΑΝ και της ΕΣΕΕ αμέσως θα αντιληφθεί αφενός μεν τη σύγχυση και την εν κρανίω τρικυμία των κατεχόντων νευραλγικών θέσεων για την ελληνική κοινωνία, αφετέρου δε το δίκιο της αντίθεσης  του εμπορικού κόσμου στο εγχείρημα του Υπουργείου. Η όποια προσπάθεια αναθεώρησης του Αγορανομικού Κώδικος σε μία εξ αρχής λανθασμένη βάση θα οδηγήσει σε συγκρούσεις ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, έχοντας ως συνέπεια τον αφανισμό τους.
         
Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν πρόκειται να παίξουν το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης που ως στόχο έχει τη μεγιστοποίηση του κέρδους των διεθνών κεφαλαιοκρατών. Ως άνθρωποι που ανέκαθεν πιστεύαμε στο ιερό τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Κυριακή είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην πίστη μας, στην οικογένειά μας και στις εκάστοτε ασχολίες του κάθε ανθρώπου που του δίνουν την ευκαιρία να δραπετεύσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι εντός του κοινοβουλίου θα δώσω μάχη ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου με οποιοδήποτε κόστος. Κανείς δεν πρόκειται να περάσει αμαχητί τα ανθρωποφάγα σχέδια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. Ας προσπαθήσουν πρώτα να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών δυνάμεων με μία προοπτική αυτάρκειας και οικονομικής ευμάρειας και μετά ας ασχοληθούν οι μεγαλοσχήμονες με τα όνειρα θερινής νυκτός που αντικατοπτρίζουν τις γενικότερες ικανότητές τους.
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Βουλευτής Λαρίσης
Λαϊκός Σύνδεσμος-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ