Σελίδες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ - Ομιλία στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης


Oμιλία πραγματοποιήθηκε  από τον Πυρήνα Λαγκαδά με θέμα "Η παιδεία και η σημασία της για το έθνος". Στην παραπάνω εκδήλωση παρουσιάστηκε εκτενώς η σημασία που έχει η παιδεία για ένα λαό στη διατήρηση της ιστορικής του μνήμης αλλά και στις παρακαταθήκες που παραδίδονται στις επόμενες γενεές. ...
Αναλύθηκε η συμβολή της παιδείας στη διατήρηση αλλά και στη μεγαλουργία του έθνους μας σε όλο το φάσμα του ιστορικού του βίου. Επίσης εξετάστηκε η διάλυση της σύγχρονης παιδείας, σε όλα τα επίπεδα, από τη μεταπολίτευση και μετέπειτα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο αλλά όλα γίνονται βάση σχεδιασμού κατά την αποδόμηση ενός Έθνους, βάλλοντας τα θεμέλια αυτού που είναι η γνώση και η ιστορική μνήμη. Γιατί ένας λαός που έχει αποκοπεί από το ιστορικό παρελθόν του είναι καταδικασμένος να μην έχει και μέλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μετάλλαξη της ελληνικής γλώσσας καθόσον είναι το εργαλείο μάθησης αλλά και διάδοσης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής παράδοσης.
Η παιδεία είναι ο θεμέλιος λίθος της διατήρησης ενός Έθνους με αρχές, Πιστεύω και Ιδεώδη. Το σχολείο θα πρέπει να είναι το ‘’εργαλείο’’ μιας πολιτείας-κοινωνίας που θα διαμορφώνει τις συνειδήσεις των πολιτών ώστε αυτοί να είναι οι άξιοι συνεχιστές της ιστορίας των προγόνων τους.

Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης
Καζαντζάκη 4, περιοχή Δικαστηρίων, Θεσσαλονίκη
ανοιχτά κάθε Τετάρτη & Παρασκευή, 18:00-22:00
τηλ.: 2310-521842 & 6970138893