Σελίδες

Παπούλιας: Πρόεδρος όλων των Ελλήνων (Εκτός του 1 εκατομμυρίου των Χρυσαυγιτών)


Μηνύματα για την 21η Απριλίου, γεμάτα με αναφορές για τη… δημοκρατία που κινδυνεύει σήμερα από την Χρυσή Αυγή, απέστειλαν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του περιβόητου «συνταγματικού τόξου», αναλόγου περιεχομένου μήνυμα απέστειλε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας:
«Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, η δημοκρατία καταλύθηκε για να ξεκινήσει μια μαύρη περίοδος ανελευθερίας, καταπίεσης και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης που κατέληξε στην τραγωδία της ...



Κύπρου.
Η Δημοκρατία έχει εχθρούς, υπονομεύεται και αποδυναμώνεται όταν αναπτύσσονται φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Πολύ περισσότερο όταν αποθρασύνονται νοσταλγοί των πραξικοπηματιών που αναπολούν τις μέρες και τα έργα της χούντας. Έχει σημασία να τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, έχει νόημα να θυμόμαστε τι προηγήθηκε, έχει αξία να συνειδητοποιούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη».
Μα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν οφείλει να μην κομματίζεται και να είναι «αμερόληπτος», «ακομμάτιστος», «ανεξάρτητος», «πρόεδρος όλων των Ελλήνων» κ.τ.λ.; Πως ο νυν πρόεδρος τα βάζει με 500.000 Έλληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και πλέον με άνω του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που –σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- προτίθενται να την ψηφίσουν; Πράγματι, λοιπόν, η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αυτονόητη!


ethnikismos.net