Σελίδες

12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΤΩΡΑ! - Δέσμευσαν ολόκληρο το Αιγαίο για ασκήσεις οι τούρκοι


Ξεκίνησε η μεγαλύτερη ετήσια ναυτική άσκηση των Τούρκων, στο Αιγαίο, βγάζοντας σχεδόν ολόκληρο το στόλο τους. Μάλιστα για πρώτη φορά συμμετέχει και η κορβέτα τύπου Stelth F-511 TCG Heybeliada. Επικεφαλής της άσκησης είναι ο αρχηγός στόλου του τουρκικού ναυτικού. Έχουν δεσμεύσει σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο και από τον 28 μεσημβρινό και ανατολικότερα δεν θα ...

ήταν υπερβολή ότι υπάρχει καθεστώς τουρκοκρατίας. Όπως πάντα θα εκτελέσουν και ασκήσεις με το προσφιλές τους σενάριο αποκλεισμού και κατάληψης μικρού ή και μεγάλου νησιού.

Αντίθετα στη πατρίδα μας που εξαιτίας του μνημονιακού κυβερνητικού μορφώματος η άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού «Αστραπή», αναβάλλεται συνεχώς από τον Ιανουάριο μέχρις και σήμερα, γιατί οι οικονομικοί πόροι της Ελλάδος δεσμεύονται υπέρ των παγκόσμιων τοκογλύφων, που έχουν γίνει όλο και περισσότερο αχόρταγοι και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Ο μόνος ρόλος που μας απομένει, είναι να παρατηρούμε σαν θλιβεροί θεατές από τους σταθμού ξηράς και τα παρατηρητήρια τις παραβάσεις και τις «αβλαβείς διελεύσεις» όπως έχουν βαφτίσει την παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Στην Ελλάδα ζούμε στον απόηχο της επίσκεψης στη Κίνα, το νέο δρόμο του μεταξιού, όπως τον ονόμασαν για τις επικοινωνιακές ανάγκες παραπληροφόρησης, θυμίζοντας έργα της δεκαετίας του 50 με τίτλο «καλώς ήλθε το δολάριο», δείχνοντας για ακόμη μια φορά την εικονική πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς της κυβερνητικής συμμορίας, ενώ οι ίδιοι ξεπουλούν και εκχωρούν τα πάντα και προπαντός το πλούσιο σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπέδαφος.

Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής για την εξωτερική πολιτική βασίζεται στο δόγμα του στρατηγικού βάθους. Η Ελλάς διαθέτει τεράστιο στρατηγικό βάθος, που μπορεί να της εξασφαλίσει ανεξάντλητη ισχύ και διεθνή επιρροή. Το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος είναι ο χώρος του Αιγαίου και η θαλάσσια προέκτασή του που φτάνει μέχρι την νήσο Κύπρο. Η γεωπολιτική αξία της εν λόγω περιοχής και οι αναξιοποίητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές που περικλείει, μπορούν όχι απλά να λύσουν τα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα του κράτους μας, αλλά και να του χαρίσουν περίοπτη θέση στη διεθνή οικονομική και στρατηγική σκακιέρα.