Σελίδες

Θέμα χρόνου το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά


Αβραμόπουλος: Ξεκάθαρη η Αθήνα για «ονομασία με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό» στο ψευδοκράτος των Σκοπίων
Ο υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά από την χθεσινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπιανών και αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Φατμίρ Μπεσίμι ...


αποσαφήνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς για την επίτευξη μιας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος και σημείωσε ότι «η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει στην αποδοχή μιας ονομασίας με καθαρό γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και δεν θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευθιξίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού». «Η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας με ειλικρινή διάθεση», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «η επίλυση του ζητήματος θα απελευθερώσει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, προς όφελος των λαών μας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιανατολικής Ευρώπης».
Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά εδώ και μήνες προετοιμάζει το έδαφος για να ξεπουλήσει όσο - όσο το όνομα της Μακεδονίας. Δεν μιλάμε για την Ιστορία της Μακεδονίας γιατί το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνάει αυτή την έρμη χώρα την έχει ξεπουλήσει εδώ και πολλά χρόνια. Το μόνο που απομένει στους σκοπιανούς είναι πλέον η επίσημη αναγνώρισή τους από ελληνικό (;) κράτος. Η αναγνώριση αυτή θα έρθει όπως φαίνεται τους επόμενους μήνες από την συγκυβέρνηση του μνημονίου και θα σημάνει την έναρξη των εδαφικών διεκδικήσεων από τους σκοπιανούς. Από τον περασμένο Ιούλιο ο Αβραμόπουλος είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του την πολιτική που θα ακολουθήσει κυβέρνηση Σαμαρά, είχε ανέφερει χαρακτηριστικά «..Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό, βήμα αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων...».
Το περασμένο Δεκέμβριο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την αντίθεσή του στη λέξη γυφτοσκοπιανοί που είχε χρησιμοποιήσει στη βουλή ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος τονίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες της Ελλάδας και των Σκοπίων μπορούν να γίνουν «οι καλύτεροι φίλοι»! «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε γείτονες και αυριανοί εταίροι» σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η ελληνική κυβέρνηση κρατά μια εποικοδομητική στάση». Τον περασμένο Ιανουάριο σε επίκαιρη ερώτηση του ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς έθεσε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας στην απάντησή του είπε «Να ξεχωρίσουμε την Μακεδονία της Ελλάδας» που μεταφράζεται σε πλήρη υποταγή στις επιταγές των σκοπιανών. Τώρα τον Μάιο του 2013 ο υπουργός εξωτερικών Αβραμόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί «ονομασία με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό».
Η Χρυσή Αυγή επιμένει, εκφράζοντας μια αληθινή Ελληνική Εθνική ηγεσία, πως αν χάσουμε την Μακεδονία μας, θα χαθούμε όλοι! Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική, θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή για να μην περάσουν τα σχέδια εθνικής μειοδοσίας της μνημονιακής κυβέρνησης!