Σελίδες

Δυναμική εξόρμηση της Χρυσής Αυγής στην ακριτική Αλεξανδρούπολη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 το πρωί, η προγραμματισμένη ενημερωτική δράση του Κινήματος στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών. Κατά την διάρκεια της εξόρμησης στο κέντρο της πόλης, μοιράστηκαν εκατοντάδες ...


φύλλα της εφημερίδας μας, όπως επίσης και πάρα πολλά φυλλάδια με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. 
Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Κινήματος συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης και περί τις 11:30 ξεκίνησε η εξόρμηση. Χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης, οι συναγωνιστές μας διέσχισαν με υποδειγματική παράταξη και πειθαρχία την λεωφόρο Δημοκρατίας, πέρασαν από την αφετηρία των αστικών λεωφορείων με κατεύθυνση προς το σύμβολο της πόλης, τον φάρο της Αλεξανδρούπολης και το ηρώο της Αγωνίστριας του ’21 Δόμνας Βισβίζη, σημείο στο οποίο έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος. 

Καθ’ όλη την πορεία από τις παραλιακές καφετέριες οι συναγωνιστές μας φώναζαν συνθήματα, με έκδηλο τον αγωνιστικό παλμό. Συνεχή ήταν τα επιτιμητικά κορναρίσματα από οδηγούς, όπως δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που σταματούσαν για να ζητήσουν το ενημερωτικό μας υλικό. 

 
Επόμενη στάση ήταν στο Δημαρχείο της πόλης, σημείο στο οποίο ο Γραμματέας της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, έβγαλε έναν σύντομο λόγο προς τους συναγωνιστές και τους παρευρισκομένους, κατά τον οποίο αναφέρθηκε στι βασικές θέσεις του Κινήματός μας για επιστροφή στην εθνική παραγωγή, με σκοπό την αυτάρκεια σε βασικά είδη για την επιβίωση του λαού μας, όπως τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καύσιμα. Ιδιαίτερη επισήμανση από τον συναγωνιστή Κιτσόπουλο έγινε στις αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου, που δεν είναι τίποτα άλλο από τα νύχια του καπιταλισμού που μπήγονται στο σώμα του λαού μας και που τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
Εν συνεχεία οι συναγωνιστές μας διέσχισαν μια από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης, την οδό Μητρ. Ιωακείμ Καβύρη, όπου μοιράστηκαν εφημερίδες κι έντυπο υλικό σε όλα τα καταστήματα και ιδίως στα Κ.Α.Π.Η., όπου οι συναγωνιστές μας έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό. Κάπου στην διάρκεια της πορείας, η ενημερωτική μας εξόρμηση έγινε αντιληπτή κι από τον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗΝΕΤ, που κάλυψε το γεγονός. 
Προς το τέλος της πορείας οι συναγωνιστές μας διέσχισαν την άλλη μεγάλη οδό της Αλεξανδρούπολης, την οδό 14ης Μαΐου με κατεύθυνση προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλησίον του οποίου βρίσκονται και τα γραφεία της Τοπικής μας. Εκεί ολοκληρώθηκε η δράση μας και εψάλησαν ο Εθνικός Ύμνος κι ο Ύμνος του Κινήματος
Μετά την λήξη, στα γραφεία της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος, παραχώρησε ολιγόλεπτη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ-ΝΕΤ.