Σελίδες

Χρήστος Παππάς: Όχι στον αφελληνισμό της Θράκης - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς στην επίκαιρη ερώτησή του μίλησε για τις νέες προκλήσεις με μνημόσυνο για την μνήμη τούρκων σε μάχη κατά των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος η εκδήλωση με το όνομα "40 κουρμπάνια" στο ορεινό πομακικό χωριό Χλόη του νομού Ροδόπης. Πρόκειται για μια εκδήλωση προκλητικού συμβολισμού με ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ >>>


τουρκικό εθνικιστικό περιεχόμενο και ενώ υποτίθεται πως αναβιώνει κάποιο απλό τουρκικό έθιμο, ουσιαστικά, πρόκειται για μνημόσυνο στην μνήμη των 40 πρώτων οθωμανών που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Ελλήνων για την κατάκτηση της Βυζαντινής τότε Θράκης του 14ου αιώνα.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι στην πραγματικότητα η τραγική συγκυβέρνηση έχει δημιουργήσει Έλληνες δύο ταχυτήτων. Αυτούς που υπόκεινται στο Ελληνικό δίκαιο και στους νόμους του Ελληνικού κράτους και τους μουσουλμάνους της Θράκης που υπόκεινται στο δίκαιο του κορανίου και της σαρίας. Ο τούρκος πρόξενος συνεχίζει να διασπείρει την ανθελληνική προπαγάνδα του κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν σέβεται την μειονότητα. Τέλος, ο Συναγωνιστής επισήμανε την ενδοτικότητα και την ηττοπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την προσπάθειά της για τουρκοποίηση του Ελληνικού λαού.