Οι πραγματικοί σκοποί του Μνημονίου που είναι η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού οδεύουν προς πραγματοποίηση, αφού μέσα σε 3 χρόνια εφαρμογής του νεοταξίτικου σχεδίου, έχουμε τρία ...
χρόνια μείωση στο προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, λόγω περικοπών στις ιατρικές δαπάνες (και αύξηση υπέρτασης, κατάθλιψης, αυτοκτονιών, κακής διατροφής)! Δηλαδή κάθε χρόνος Μνημονίου μας "κόβει" ένα ολόκληρο έτος από την ζωή μας!
Αναλογιστείτε ότι θα είμαστε υπό καθεστώς Μνημονίου μέχρι το 2040 τουλάχιστον και σκεφτείτε πόσα χρόνια θα ζούμε εκείνο τον καιρό!
«Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να το δεχθεί. Όταν μάλιστα το προσδόκιμο επιβίωσης σταδιακά μειώνεται στη χώρα μας, από τα 81 έτη που ήμασταν, πέσαμε στα 78 έτη», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρησιακών Ελλάδος, Κώστας Φρουζής.
«Θα είναι ντροπή να έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην μπορούμε να βρούμε φάρμακα», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Δημήτρης Δέμος.
Η τρόικα πιέζει με αμείωτη ένταση την κυβέρνηση, να διαθέσει όλο και λιγότερα χρήματα από τον κρατικό κορβανά για τη φαρμακευτική θεραπεία των αρρώστων. Αποτέλεσμα, αυτά τα χρήματα να βγαίνουν από τις τσέπες των ασθενών, οι οποίοι ωστόσο καταρρέουν οικονομικά.
Χαρακτηριστικό της επικρατούσας κατάστασης είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας:
- Ένας στους τρεις Έλληνες ασθενείς αναγκάζεται να διαφοροποιήσει τη θεραπεία του, αραιώνοντας τη συχνότητα λήψης φαρμάκου, ώστε να διαρκέσει περισσότερο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράζει φάρμακα.
- Το 60% των χρονίως πασχόντων αντιμετωπίζουν οικονομικούς περιορισμούς ή λίστες αναμονής στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες Υγείας.
- Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 30% τις επισκέψεις τους σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά την τριετία 2011-2013.
- Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες τους για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατά την τριετία 2011-2013.
- Το επίπεδο της αυτοεκτίμησης της υγείας των χρονίως πασχόντων έχει μειωθεί κατά 60% από το 2012.
Ο υπουργός Υγείας πάντως, επιμένει να δείξουμε κατανόηση, καθώς στόχος της χώρας είναι να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ. «Πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας με τη συμπαράστασή μας στην κυβέρνηση για να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις, να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας και έτσι να αυξηθεί και η φαρμακευτική δαπάνη. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και θα ρυθμίσουμε την πληρότητα της αγοράς», λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μόνο που όταν φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ τις ιατρικές δαπάνες, θα έχει μειωθεί ανάλογα και ο ελληνικός πληθυσμός! Αλλά αυτό δεν προβληματίζει τους πολιτικούς μας θα μας έχουν αντικαταστήσει με "Έλληνες" από όλες τις ηπείρους.
defencenet.gr