Σελίδες

Κομματικά στελέχη ξεφτιλίζουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για να εξυπηρετήσουν τον "ποταμάρχη" τους


Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς μία έρευνα που διενεργείται υπό την εποπτεία στελέχους ενός πολιτικού κόμματος; Προφανώς καθόλου, αφού είναι βέβαιο ότι θα στρέψει την έρευνα στην κατεύθυνση που θέλει το κόμμα του, ιδιαιτέρως όταν το εν λόγω στέλεχος προσπαθεί να αποκρύψει την ιδιότητα του αυτή, διαφημίζοντας την δημοσκόπηση αυτή ως δήθεν «αντικειμενική».
Κανονικά θα έπρεπε ο εν λόγω υπεύθυνος δημοσκοπήσεως να έχει παραιτηθεί ήδη από την θέση του ή αν δεν το είχε κάνει να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το Πανεπιστήμιο που εκθέτει με τις ...

πρακτικές του. Όμως αυτά δεν μπορούν να συμβούν σε μία χώρα με μακρά παράδοση ιδιοτέλειας και τσαρλατανισμού. Ο λόγος για την νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γίνονται με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Νίκο Μαραντζίδη και αναπληρωτή διευθυντή τον βοηθό του προαναφερθέντα. Το γεγονός αυτό βεβαιώνουν τα βιογραφικά τόσο του Μαραντζίδη, όσο και του βοηθού του. Στο βιογραφικό του Μαραντζίδη γράφει:
«2007‐: Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του ΕΠΙ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Περιγραφή: Οργάνωση τηλεφωνικών ερευνών. Χρηματοδότηση: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο και ιδιωτική χρηματοδότηση. Ρόλος: Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος (με Γ. Κωνσταντινίδη).»
Ενώ στο βιογραφικό του βοηθού του γράφει:
«Deputy Director of the Public Opinion Research Institute of the University of Macedonia, 2008-today.»
Δηλαδή: «Αναπληρωτής διεθυντής της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».
Ποιος είναι όμως ο Νίκος Μαραντζίδης; Όπως διαβάζουμε στα σχετικά ρεπορτάζ με τα πρώτα στελέχη του κόμματος «το Ποτάμι» ο Μαραντζίδης είναι μέσα στους 30 πρώτους που δημιούργησαν το κόμμα του Θεοδωράκη.
Συνεπώς μόνο να γελάσει μπορεί κανείς από την «έρευνα» που παρουσιάζει το «Ποτάμι» στο 15,5%, σε πείσμα των πραγματικών δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι το εν λόγω κόμμα κινείται κάτω από 8%. Βέβαια, τα εργολαβικά μέσα που προσπαθούν να προωθήσουν το εν λόγω απόκομμα προβάλλουν αυτή την έρευνα ως «αξιόπιστη», όμως η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να εξεγερθεί σε αυτόν τον εξευτελισμό ολόκληρου Πανεπιστημίου, προκειμένου να προωθηθεί ένα κόμμα από τα στελέχη του.