"Αν είχαμε δημόσιο βήμα για να μιλάμε στο λαό, θα είχαμε και διπλάσια ποσοστά" - ΒΙΝΤΕΟ


Συνέντευξη Ηλία Κασιδιάρη στο Ιόνιο-fm της Δυτικής Ελλάδας
Μετά από αρκετούς μήνες, ένας ραδιοφωνικός σταθμός (περιφερειακός) απηύθυνε πρόσκληση στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα εγκαίνια της Τ.Ο. Πύργου. Τα πιο σημαντικά σημεία της συζήτησης, όπως τα παρουσιάζει ο σταθμός στην ιστοσελίδα του είναι τα παρακάτω:



Περιττά χαρακτήρισε τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, περιμετρικά της εκδήλωσης για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής την Κυριακή στον Πύργο, ο βουλευτής του κόμματος και κεντρικός ομιλητής, Ηλίας Κασιδιάρης. Όπως τόνισε στο IONION FM, τα μέτρα δεν εξηγούνται λογικά, καθώς δεν υπάρχουν αναρχικές ομάδες στον Πύργο και κυρίως φόβισαν τους πολίτες που επιθυμούσαν να παραβρεθούν στο χώρο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες. Ο κ. Κασιδιάρης άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προέβλεψε ότι θα αυξηθεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές. «Αν ο κόσμος άκουγε τις θέσεις μας και δεν μας είχαν αποκλείσει τα ΜΜΕ, θα μας είχε δώσει διπλάσια δύναμη», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστικό κόμμα και όχι ναζιστικό. Χαρακτήρισε σύστημα ξενοκρατίας και κλεπτοκρατίας, αυτούς που διοικούν την χώρα και προανήγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την αυτοδυναμία και δεν θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα μετά τις εκλογές. Για τα χρέη της χώρας ανέφερε ότι είναι παράνομα και πρέπει η χώρα να αρνηθεί να τα πληρώσει, τονίζοντας ότι το μνημόνιο υπεγράφη για να δεσμεύσει τον εθνικό ορυκτό πλούτο - πετρελαϊκά κοιτάσματα.
Για τους λαθρομετανάστες ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει την συνθήκη του Δουβλίνου και να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη. Για το περιστατικό με Κανέλη και Δούρου στην εκπομπή του Παπαδάκη, ανέφερε ότι δεν έχει μετανιώσει, ότι προκλήθηκε από τις συνομιλήτριες και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Τέλος, για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε στο IONION FM, ότι διαστρεβλώθηκε σκοπίμως η θέση του κόμματος και ότι η πραγματική ανακοίνωση καλούσε τον κ. Σαμαρά να μην απολύσει κανέναν χαμηλόμισθο εργαζόμενο της ΕΡΤ, αλλά να κόψει τους μισθούς από τα golden boys, παρότι όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση είχε κόψει την Χρυσή Αυγή από τον αέρα, για τους τελευταίους 8 μήνες. Στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Βάρδα Ηλείας.