Θα ήταν πολύ απλό να αντιμετωπίσουμε ως μια ακόμη «γραφική» εκδήλωση τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος ότι «το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό», καθώς και ότι «μπορούμε να ζήσουμε με λάμπα πετρελαίου όπως έκαναν παλιά στα χωριά»! Στην πραγματικότητα ο Ταμήλος «μαρτύρησε» τα σχέδια της κυβέρνησης σ’ ότι αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον Ελληνικό Λαό.
Επανερχόμενοι, καταρχάς, στις δηλώσεις του Ταμήλου θα του προτείναμε να παραιτηθεί του ...
παχυλού βουλευτικού του μισθού και να βολευτεί είτε με τα 400 και 500 ευρώ που παίρνουν ως «μαύρο» μισθό και συντάξεις ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας. Όταν, όμως, «ροκανίζεις» έναν μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ μπορείς να λες ό,τι θέλεις εκ του ασφαλούς και μέσα από την άνεση της ανέμελης και ξεκούραστης ζωής σου.
Από εκεί και πέρα, για να πιάσουμε το «βαθύ νόημα» των λεγομένων του Ταμήλου, μπορούμε να δούμε τι συνέβη στην γειτονική Βουλγαρία, όπου μετά την πώληση της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού, ένας στους τέσσερις Βούλγαρους δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του, αφού δεν ήταν σε θέση να το πληρώσει. Το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν η αιτία να πέσει η κυβέρνηση του αμερικανοτραφή πρωθυπουργού Μπορίσοφ τον Φεβρουάριο του 2013. Αυτό συνέβη επειδή υπήρξε μια απίστευτη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία ήταν αδύνατον να αντέξουν οι οικονομικά εξαθλιωμένοι κάτοικοι της Βουλγαρίας. Μάλιστα, πολλοί συνταξιούχοι είδαν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος να ξεπερνάει την μηνιαία σύνταξή τους, καθώς η αύξηση της τιμής ήταν της τάξεως του 140%!
Όπως επιχειρεί σήμερα ο Σαμαράς, έτσι και τότε η κεντροδεξιά βουλγαρική κυβέρνηση το 2000 παρέδωσε την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας στην αμερικανική επιχείρηση AIS, σε τιμή που υπερέβαινε κατά 40% την τιμή πώλησης από την δημόσια Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στους Βούλγαρους καταναλωτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υπερχρέωση του δημόσιου φορέα. Το 2012 ήρθε το τελικό χτύπημα, όταν η ΕΕ επέβαλε να αυξηθούν δραστικά οι μονάδες εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Βουλγαρία, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και συνεπώς πώλησης κατά 300%!
Ευρισκόμενη σε μια δραματική οικονομική κατάσταση η Βουλγαρία είχε ως κυρίαρχο σύνθημα, λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, ότι «το ψυγείο διέψευσε την τηλεόραση». Δηλαδή, ότι το άδειο ψυγείο, λόγω φτώχειας, των Βουλγαρικών νοικοκυριών διέψευσε την κυβερνητική προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι τυχαία… Ο Σαμαράς, ο «εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος και οι υπόλοιποι συνεταίροι-συνένοχοι, που ξεπουλούν σε καθημερινή βάση τον Δημόσιο Πλούτο της Χώρας, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και την ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής. Η «γραφικότητα» του Ταμήλου κρύβει στην ουσία ένα σχέδιο εξαθλίωσης και εξόντωσης του Ελληνικού Λαού, με τον Σαμαρά να επιζητεί να καταγραφεί ως ένα είδος σύγχρονου Ηρόστρατου. Όπως εκείνος έκαψε τον Ναό της Εφέσου, θεωρώντας ότι έτσι θα μείνει στην Ιστορία, έτσι και ο Σαμαράς θέλει να μείνει καταγεγραμμένος ως ο καταστροφέας της Ελλάδος και του Λαού της. Θα τον αφήσουμε;
Γιώργος Μάστορας