ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: Ερώτηση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μεταστέγαση δημοσίων υπηρεσιών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μεταστέγαση δημοσίων υπηρεσιών με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τοπικού τύπου, η στέγαση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικά κτήρια στην πόλη της Καστοριάς, επιβαρύνουν την αντιπεριφέρεια Καστοριάς και κατ’ επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους με πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως. Στην Χλόη, προάστιο της Καστοριάς, υπάρχουν δημόσια κτήρια τα οποία έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με συνέπεια την εξοικονόμηση χρημάτων των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, τον Οκτώβριο 2015 με παρέμβαση του προς τον αρμόδιο δήμο Καστοριάς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είχε αιτηθεί την μεταφορά των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα υφιστάμενα δημόσια κτίρια, στα οποία μάλιστα εκτελούνται εργασίες από το Νοέμβριο του 2015. Το θέμα της μετεγκατάστασης των εν λόγω υπηρεσιών απασχολεί πολύ καιρό την τοπική κοινωνία και παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση με συνέπεια την επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η μετεγκατάσταση των εν λόγω υπηρεσιών ώστε να σταματήσει η αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών;
Επιπλέον, αιτούμαι όπως κατατεθεί συγκεντρωτικός πίνακας των κτηρίων τα οποία μισθώνει το Ελληνικό Δημόσιο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ποσό των καταβαλλομένων μηνιαίων μισθωμάτων.
Αθήνα, 17/02/2016
Ο ερωτών/αιτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ