ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: Ερώτηση για την έξαρση των κλοπών και των ληστειών στον Δήμο Λαγκαδά

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Σε έξαρση οι κλοπές και ληστείες στον Δήμο Λαγκαδά»  
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κλοπών και ληστειών στην περιφέρεια του δήμου Λαγκαδά το τελευταίο διάστημα. Στα Λαγκαδίκια, στην Γερακαρού, στο Βασιλούδι, στο Ζαγκλιβέρι, στον Άγιο Βασίλειο και στα Καλίνδοια, οικίες και καταστήματα έχουν γίνει στόχοι κλεφτών και ληστών οι οποίοι αφαιρούν χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα ακόμη και οχήματα, προκαλώντας ζημιές στα κτήρια καθώς χρησιμοποιούν πολλές φορές την μέθοδο του «ριφιφί».
Η υφιστάμενη ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής αυτής, σε συνάρτηση με την δημιουργία και λειτουργία του οικισμού λαθρομεταναστών στα Λαγκαδίκια και τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία αυτού του οικισμού στην καθημερινότητα ολόκληρης της περιφέρειας, αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια του πληθυσμού. Μάλιστα και κατά τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι κάτοικοι προτίθενται να οργανωθούν σε ομάδες φύλαξης των περιοχών τους, όπως ήδη συμβαίνει στα Λαγυνά, στην Άσσηρο και στον Δρυμό.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Με δεδομένη την απασχόληση αστυνομικού προσωπικού εντός των κέντρων-οικισμών λαθρομεταναστών, σύμφωνα με την πρόσφατη εντολή του υπουργείου, προσωπικού το οποίο σαφώς θα αφαιρεθεί από άλλες υπηρεσίες, με ποιόν τρόπο θα προστατευθούν οι περιουσίες και οι ζωές των Ελλήνων κατοίκων της περιφέρειας Λαγκαδά, από την στιγμή που αυτό ήδη είναι σχεδόν ανέφικτο όπως αποδεικνύεται από την συχνότητα των κλοπών και ληστειών;
Αθήνα, 05/04/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ