Αντώνης Γρέγος:To ρεπορτάζ του Kapa-News για την άθλια κατάσταση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έφτασε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης!!!


Στις 20 και στις 26 Μαΐου του Kapa-News δημοσίευσε δύο πλούσια σε φωτογραφίες  ρεπορτάζ για την άθλια κατάσταση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που διαβάστηκε από πολλούς, αλλά και «ενόχλησε» αρκετούς.

Θυμίζουμε τα δυο ρεπορτάζ:

Εικόνες εγκατάλειψης σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα δημόσια κτίρια της Πιερίας. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Η αδιαφορία ξεπέρασε κάθε όριο!!! Οι εικόνες ντροπής συνεχίζουν να υπάρχουν!!!


Θυμίζουμε την υπόσχεση που δώσαμε τότε, ότι δηλαδή θα αφήσουμε μικρή περίοδο χάρητος, για να δώσουμε έτσι και στους «αρμόδιους» χρόνο να προχωρήσουν στις όποιες εργασίες χρειάζονται για να αποκατασταθούν οι ζημίες του κτιρίου. Πράγμα που απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν το έκαναν. Δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνουν την οποιαδήποτε μελέτη ή εργασία αποκατάστασης του εν λόγω κτιρίου. Και η περίοδος χάρητος φτάνει στο τέλος της.

Βέβαια στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ της τελευταίας επίσκεψης μας στο κτίριο και της επόμενης, το θέμα έφτασε ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω ερώτησης του βουλευτή Θεσσαλονίκης, κυρίου Αντώνιου Γρέγου που έκανε στις 3/6/2016.

Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Παραμελημένο το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Κατερίνη» 

Άσχημη εικόνα παρουσιάζει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (πρώην Νομαρχία) στην Κατερίνη, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού ενημερωτικού ιστολογίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών οι οποίες αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα, το συγκεκριμένο κτίριο παρουσιάζει ρωγμές σε τοίχους και δοκάρια της οικοδομής και εμφανίζει μούχλα σε αρκετά σημεία λόγω εμφανών διαρροών και φθορών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι, πλέον των προαναφερόμενων προβλημάτων, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε χώρο που δεν έχει θέρμανση λόγω έλλειψης κλιματιστικών στους περισσότερους χώρους, με αποτέλεσμα τον χειμώνα να προσπαθούν να θερμανθούν εξ ’ιδίων μέσων. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες των εργαζομένων, οι αρμόδιοι φορείς δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια επισκευής του κτιρίου, επικαλούμενοι έλλειψη κονδυλίων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Υφίσταται τεχνική μελέτη υπολογισμού του κόστους που απαιτείται και των εργασιών που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Πιερίας;

2) Προτίθενται να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς για την άμεση αποκατάσταση των φθορών και τις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες στο ως άνω κτίριο ώστε να βελτιωθούν και οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας;

Αθήνα, 03/06/2016

Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Πηγήhttp://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-to-paramelhmeno-ktirio-ths-perifereiakhs-enothtas-pierias-sthn



Όπως καταλαβαίνετε, μετά την τροπή αυτή που πήρε το ζήτημα έχουμε πλέον υποχρέωση να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ. ‘Έτσι, κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους «αρμόδιους» του κτιρίου ότι το θέμα αυτό συνεχίζει να παραμένει στο οπτικό μας πεδίο και το παρακολουθούμε στενά. Τις επόμενες ημέρες, θα ξαναεπισκεφτούμε τον χώρο, και αυτή την φορά θ’ απαιτήσουμε απαντήσεις on camera απ’ όποιον «υπεύθυνο» ή «αρμόδιο» βρούμε επι τόπου. Αυτό απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο.




Η συντακτική ομάδα του Kapa-News