Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης»

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία εικόνα εγκατάλειψης απαράδεκτη, δημιουργώντας τις χείριστες εντυπώσεις τόσο στους πολίτες, οι οποίοι το επισκέπτονται για τις υποθέσεις τους, όσο και στους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.
Το κτίριο σε πάρα πολλά σημεία του έχει υποστεί φθορές από την υγρασία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εμφανή σημάδια μούχλας με πεσμένους σοβάδες και κατεστραμμένους τοίχους. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση λαμβάνει χώρα όχι μόνο στα υπόγεια ή σε άλλα μη εμφανή σημεία, αλλά και σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία του ισογείου και των ορόφων του Δικαστικού Μεγάρου.
Η έλλειψη συντήρησης είναι εμφανής, ενώ επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη άμεσης παρέμβασης από τους αρμοδίους προκειμένου να πάψουν τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν αυτήν την άθλια εικόνα.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι προαναφερόμενες φθορές και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης ώστε το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει μία εικόνα ευπρεπή  κατά την  έναρξη του νέου δικαστικού έτους;
Αθήνα, 14/09/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ