Όχι στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων


Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους φορολόγηση στα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών ή πάσης φύσεως ιδιοκτητών, έχοντας διδαχθεί πλέον να είμαστε επιφυλακτικοί με τις διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνησης, οφείλουμε να δηλώσουμε και δημόσια την αντίθεσή μας σε ένα μέτρο που σε ...
 

περίπτωση εφαρμογής του θα σημάνει τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η αγροτιά που αποτελεί έναν από τους βασικούς σπονδύλους στη ραχοκοκκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, παλεύει πλέον για την επιβίωση βλέποντας διαρκώς τα  εισοδήματα της να μειώνονται. Η φοροεισπρακτική όμως πολιτική της μνημονιακής κυβερνήσεως δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτους τους αγρότες, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να κινείται εντός των ορίων της απόγνωσης και με ένα μέλλον που προδιαγράφεται δυσοίωνο. Η προχειρότητα της εισήγησης της τρικομματικής επιτροπής πάνω στο συγκεκριμένο θέμα διαφαίνεται από το γεγονός ότι υπάρχει η σκέψη φορολόγησης των αγροτεμαχίων βάσει του εμβαδού τους και όχι βάσει της αξίας τους χωρίς να υπάρχει διάκριση και ένταξη στις κατά μέρους κατηγορίες όπως αρδεύσιμα, μη αρδεύσιμα, παραθαλάσσια, πλησίον των εθνικών οδών, μονοκαλλιέργειες κ.τ.λ. χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα ήταν πρέπον και ορθό να φορολογηθούν.
Πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η προστασία και η ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, με προσεγμένα προγράμματα, οργάνωση, πλήρη έλεγχο και διαφάνεια, στοιχεία που μόνον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να πραγματοποιήσει. Η ενίσχυση των αγροτών, καθώς και η θέσπιση μιας ισχυρής εξαγωγικής πολιτικής μπορούν να επιτευχθούν με τη σωστή καταγραφή των δυνατοτήτων της διαθέσιμης γης, με μελέτες από πραγματικά άξιες επιστημονικές επιτροπές και τη δημιουργία καθετοποιημένης κρατικής βιομηχανίας που θα στηρίζεται στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, χωρίς να περιμένουμε την οποιαδήποτε ανάπτυξη και έξοδο από την οικονομική κρίση με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, μεγάλο ποσοστό των οποίων τελεί υπό καθεστώς υποθήκης σε τράπεζες. Ας επιδιώξουν πρωτίστως οι κύριοι της κυβέρνησης να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων και να φροντίσουν επιτέλους σοβαρά για την προώθησή τους και την προστασία τους από τα κακής ποιότητος εισαγόμενα, αφήνοντας στην άκρη και την παραμικρή αναφορά για σκέψεις επιβολής φόρων.
 
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Βουλευτής Λάρισας
Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή