Χαλαρά ήθη, χαλαρές ιδέες, ΣΚΛΗΡΗ πραγματικότητα


Είναι γνωστό ότι ούτε ο αντεθνικός καπιταλισμός, ούτε ο αντεθνικός κομμουνισμός θέλουν την ηρωική αντίληψη ως τρόπο ζωής για τον άνθρωπο. Για να πετύχουν τα σχέδιά τους χρειάζονται τον υπάκουο μαζάνθρωπο, τον αμβλύ άνθρωπο του καναπέ, τον αστό που θα παραμένει απαθής. Έτσι τα όργανά τους προωθούν ένα μοντέλο ζωής ανεκτικό σε κάθε παρεκτροπή της φύσης και ...

πρωτίστως προωθούν τον άνθρωπο άτομο, δηλαδή τον άνθρωπο ως μέλος μιας παραγωγικής μηχανής, που ενδιαφέρεται μόνο για το μισθό του και την καλοπέρασή του. Θέλουν μια κοινωνία οικονομικών υποκειμένων, χωρίς πατρίδες και έθνη, για να μπορούν να την ποδηγετούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Ξέρουν ότι το έθνος και το εθνικό κράτος είναι ο εχθρός τους, γι' αυτό πολεμούν για την διάλυσή του.
Ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχείται από το χρήμα και όλα γυρίζουν γύρω από αυτό, επηρεάζοντας τα πάντα. Πρωταρχική σημασία στον τρόπο σκέψης των Νεοελλήνων έχουν τα υλικά αγαθά. Όποιος διαθέτει ακριβά ρούχα, αμάξια και οτιδήποτε καινούργιο μας πλασάρουν, αυτομάτως ανεβαίνει στα μάτια των υπολοίπων. Άνθρωποι χαλαρών ηθών ξεπουλάνε τα πάντα στον βωμό του χρήματος ακόμη και την αξιοπρέπειά τους. Τα μέσα μαζικής «ενημέρωση» προσπαθούν να επηρεάσουν όλο και περισσότερο κόσμο να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, προβάλλοντας διαρκώς ως είδωλα ανθρώπους ρηχούς, συμβιβασμένους και ατομιστές. Αξίες όπως ο γάμος και η οικογένεια έχουν πια παραγκωνισθεί, καθώς προσπαθούν να προωθούν πρωτίστως το πρότυπο του καριερίστα, του  «καταφερτζή», του εύκολου χρήματος και της εφήμερης δημοσιότητας.
Οι νέοι, το πιο σημαντικό κομμάτι μιας κοινωνίας, προτιμούν να μένουν αδρανείς. Οι ασχολίες τους κυμαίνονται από την καλοπέραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, έως τα ναρκωτικά και οτιδήποτε άλλο τους προστάζει η μόδα.
«Τι σημασία έχει αν κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εμάς;»
«Τι πειράζει αν η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί;»
«Όλα αυτά είναι αερολογίες και υπερβολές. Τίποτα δεν μας αγγίζει.»
Αυτά είναι τα λόγια και οι σκέψεις βολεμένων ανθρώπων χαλαρών ηθών, που οι ιδέες τους περιορίζονται στο εγώ τους. Μια κοινωνία «σούπα», πολυπολιτισμική, χωρίς δεσμούς αίματος μεταξύ της, χωρίς κοινή ιστορική συνείδηση, χωρίς βαθιά γνώση της ίδιας γλώσσας. Αυτά διαμόρφωσαν την σύγχρονη κατάσταση. Τώρα όμως αυτή η φούσκα ξεφούσκωσε και η σκληρή πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Η κρίση της Ελλάδος είναι προπάντων κρίση ηθών.
Όσο όμως και αν προσπαθεί η στρατευμένη ψευτοδιανόηση και η υπόδουλη στο διεθνές κεφάλαιο δημοσιογραφία δεν μπορούν να αλλάξουν την φύση του ανθρώπου. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδια που κουβαλάμε μέσα μας χιλιάδες χρόνια, τα οποία καθορίζουν και τις συμπεριφορές μας. Μπορούν ίσως με τον καταναλωτικό ευδαιμονισμό να κοιμίσουν πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ, όμως είναι μοιραίο ο Έλληνας να αφυπνισθεί. Και τότε θα ακολουθήσει την φυσική τάξη και συνεπώς ο δρόμος της Τιμής, του Καθήκοντος και του Αίματος.
 

Αντεπίθεση