Μέμφονται πολλές φορές το κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής οι μανδαρίνοι της εξουσίας, δημοσιογραφικής και πολιτικής. Λένε ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν έχει θέσεις και απόψεις περί των δρωμένων στην Ελληνική Κοινωνία, προσπαθώντας τοιουτοτρόπως να ...
αποκρύψουν την δική τους «γύμνια» και ανικανότητα. Όμως η πραγματικότητα πολλές φορές τους έχει διαψεύσει και η είδηση της απελευθέρωσης του Χριστόδουλου Ξηρού από το καθεστώς είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ως γνωστόν παραβίασε τους όρους της άδειας του, με αποτέλεσμα να αναζητείται πλέον από τις αρχές, όντας δημόσιος κίνδυνος πέρα από δραπέτης. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ρεπορτάζ για τους φόβους της αντιτρομοκρατικής για σύσταση πυρήνων της νεοτρομοκρατίας, που προκύπτει από συνεργασία αριστερών τρομοκρατών και ποινικών. Το όλο δρώμενο το είχε δει να δημιουργείται από πολύ νωρίς η Χρυσή Αυγή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς του αρμόδιους υπουργούς. Αυτοί επέλεξαν να κωφεύσουν, δίνοντας έτσι δικαιολογημένες αφορμές για να προκύψουν ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενο δόλο πίσω από αυτή την κώφωση.
Στις 11 Μαΐου του 2012, ο πολιτικός κρατούμενος, Βουλευτής Β’ Πειραιά του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Λαγός είχε αναφερθεί στο ζητούμενο στην επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος. Εκεί ρώτησε αν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε αυτούς που αποφασίζουν το ποιος και πότε θα πάρει άδεια. Στην παρούσα περίσταση έχουμε δηλαδή το αρμόδιο συμβούλιο που αποτελείται από την Διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού, τον αρμόδιο Εισαγγελέα και μία Κοινωνική Λειτουργό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι που αρνούνται συστηματικά να δώσουν άδεια στους προσωρινά κρατούμενους βουλευτές μας και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, αλλά έδωσαν άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, με αποτέλεσμα αυτός να έχει πλέον «εξαφανιστεί».
Στις Ιουνίου του 2013 ο Συναγωνιστής επανήλθε με νέα ερώτηση στο ζήτημα με αφορμή την παρόμοιου τύπου «απόδραση» του Σπύρου Δραβίλα, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην πρώτη δια ελικοπτέρου απόδραση του Παλαιοκώστα. Στην μουδιασμένη απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πέραν της εξιστόρησης των γεγονότων που οδήγησαν στην «εξαφάνιση» ενός ακόμα δημοσίου κινδύνου γίνεται λόγος για ένα σχέδιο νόμου που υποτίθεται ότι το υπουργείο πέρασε από την δημόσια διαβούλευση και αφορά τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων. Όσο το είδαμε εμείς να πραγματοποιείται, άλλο τόσο το είδατε και εσείς, άλλο τόσο το είδε και ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Έναν μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 2013 ήταν η σειρά του Συναγωνιστή, επίσης πολιτικού κρατουμένου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Χρήστου Παππά, να επανέλθει με ερώτηση στο ζήτημα με αφορμή την αποφυλάκιση του προστατευόμενου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σακκά. Εκεί μεταξύ άλλων ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς ερωτούσε το αρμόδιο υπουργείο για τον έλεγχο της πιστής τήρησης των περιοριστικών όρων, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε νέα περίπτωση παραβίασης τους, όπως έγινε στις περιπτώσεις Μαζιώτη, Ξηρού.
Η μόνη απάντηση που έλαβε το ερώτημα του Συναγωνιστή από τον υπουργό ήταν το εξής τραγελαφικό: «Όσον αφορά την τήρηση των περιοριστικών όρων, είναι αυτονόητο ότι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Σε περίπτωση παραβιάσεώς τους αίρονται και ο παραβιάζων αυτούς συλλαμβάνεται». Το πόσο συλλαμβάνεται ο παραβιάζων, βέβαια, το είδαμε και στην περίπτωση Ξηρού και στην περίπτωση Μαζιώτη, που αναζητείται εδώ και ενάμιση χρόνο.
Σε αυτές τις σαφείς προειδοποιήσεις της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάνε με την απαρχή του Κοινοβουλευτικού μας Έργου, η κυβέρνηση των δοσίλογων της τρόικα επέλεξε να κωφεύει συστηματικά. Το αποτέλεσμα της «κώφωσης» αυτής είναι να μιλάμε πλέον για πυρήνες νεοτρομοκρατίας και να εκφράζονται φόβοι για το νέο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα. Καθίσταται σαφές ότι το κρίμα είναι στον λαιμό τους, αφού είναι καθαρά και ξάστερα υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί και για όσους σκοτώσουν ακόμα οι τρομοκράτες.