Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας  Μηχανιώνας»

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου των νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης σε ραδιοφωνικό σταθμό, η έλλειψη ιατρών καθιστά σχεδόν απαγορευτική ακόμα και την παροχή των στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας σε κατοίκους μιας τεράστιας περιοχής, η οποία εκτείνεται από τον οικισμό του Μεσημερίου μέχρι το Πλαγιάρι και την Περαία.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των ιατρών, το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας το 2000 είχε πέντε παιδιάτρους, ενώ τώρα υπάρχει μόνο μία παιδίατρος και αυτή αποσπασμένη. Κατά την εφημερία ο εφημερεύων ιατρός αναγκάζεται να εξετάσει έως και 130 άτομα, ενώ εντελώς οριακά καλύπτεται το πρόγραμμα των εφημεριών. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη σε μικροβιολόγο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανάλυση δειγμάτων αίματος επί τόπου, ενώ η έλλειψη ακτινολογικού μηχανήματος έχει ως αποτέλεσμα να παραπέμπονται ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ακόμα και για μια απλή ακτινογραφία.
Την ως άνω τραγική κατάσταση επιδεινώνει ακόμη περισσότερο η πλήρης έλλειψη κάθε είδους αναλώσιμων υλικών, από γάζες μέχρι και εκτυπωτικό χαρτί για τις συνταγές, ενώ οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, παλαιότητας άνω των τριάντα ετών, έχουν υποστεί μεγάλες φθορές κυρίως στα υδραυλικά και πλέον είναι εντελώς ακατάλληλες για να στεγάζουν ένα κέντρο υγείας.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και να διασφαλισθεί η ομαλή του λειτουργία;
2) Υπάρχει δυνατότητα μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας σε καταλληλότερες κτιριακές εγκαταστάσεις ή έστω άμεσης αποκατάστασης και επισκευής των φθορών που παρουσιάζει το  κτίριο όπου στεγάζεται  σήμερα;
Αθήνα, 27/07/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ