Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για τις συμμορίες βορειοαφρικανών λαθρομεταναστών οι οποίες ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Συμμορίες βορειοαφρικανών λαθρομεταναστών ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης»
Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, συμμορίες κυρίως βορειοαφρικανών λαθρομεταναστών ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή και δρουν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι κάθε βράδυ να βιώνουν μία κατάσταση τρομοκρατίας, μη τολμώντας να βγουν από τα σπίτια τους.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε, ιδίως μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, όταν χιλιάδες λαθρομετανάστες διέφυγαν του ελέγχου των αστυνομικών αρχών, κατήλθαν στην Θεσσαλονίκη και πλέον περιφέρονται ανεξέλεγκτοι εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ανομίας, η οποία τείνει να μετατρέψει σε γκέτο λαθρομεταναστών και άβατο για αστυνομικές δυνάμεις την συγκεκριμένη περιοχή, το επίσημο κράτος αδυνατεί να παρέμβει και να διασφαλίσει την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής.
Συνέπεια αυτής αδράνειας ή της αδυναμίας των αστυνομικών αρχών να επιβάλουν την τάξη σε μία από τις πιο πολυσύχναστες και πυκνοκατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης αποτελεί η πλήρης αποθράσυνση των λαθρομεταναστών, η επικράτηση της ανομίας και η άνθηση του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ της Ροτόντας και της Καμάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
   
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να παταχθεί η δράση των συμμοριών των λαθρομεταναστών, οι οποίες ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στην συγκεκριμένη περιοχή;
2) Με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί η καλύτερη αστυνόμευση της ως άνω περιοχής αλλά και του 
κέντρου της Θεσσαλονίκης εν γένει ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια τάξη και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους οι οποίοι διαβιούν υπό καθεστώς συνεχούς φόβου ανήμποροι να αντιδράσουν στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών;
Αθήνα, 05/07/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ