Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σε δραματική κατάσταση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δραματική και η υποβάθμισή τους συνεχίζεται. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά και προσωπικό (οι κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά είναι 45.500). Τα ωράρια των εργαζομένων είναι εξαντλητικά, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε ιατρικά μηχανήματα και εγκαταστάσεις.
Στο «Θεαγένειο» οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» και «ΑΧΕΠΑ», στις περισσότερες κλινικές αυτών. Παράλληλα, υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής, ιδίως στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Η αναμονή στις λίστες για τα χειρουργεία μπορεί να φτάνει και τα δύο χρόνια.
Σε έξαρση είναι και το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας. Οι ασθενείς υφίστανται ταλαιπωρία σε καθημερινή βάση, ενώ πολλές φορές τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους, λόγω των μερικών εφημεριών ή των εφημεριών που δεν καλύπτουν όλες τις ειδικότητες.      
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προβλήματα ασθενών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που οδηγούν τον κλάδο της υγείας σε απαξίωση και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών;
Αθήνα, 07/11/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ