ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ:Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στην μεταφορά μαθητών ΑμΕΑ στο Ειδικό Σχολείο της Πυλαίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην μεταφορά μαθητών ΑμΕΑ στο Ειδικό Σχολείο της Πυλαίας»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον δήμο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω του προβλήματος της μεταφοράς των παιδιών που φοιτούν στη δομή.
Το ΕΕΕΕΚ Πυλαίας έχει εγγεγραμμένα 54 παιδιά (στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία), εκ των οποίων τα 40 παιδιά δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αυτοεξυπηρετηθούν ακόμη και στις στοιχειωδέστερες ανάγκες τους. Επίσης, τα 19 από αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν αυτοδύναμα, καθώς βρίσκονται καθηλωμένα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όλα τα παιδιά είναι ΑμΕΑ και τα περισσότερα με σοβαρή νοητική υστέρηση.
 Όπως σημειώνει σε τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ: «Έχουν μπει από τα 13 λεωφορεία τα 7 και κάποια παιδιά έχουν ξεκινήσει να εξυπηρετούνται. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και πολλά από τα παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να παρακολουθούν μαθήματα. Αιτία για όλα αυτά είναι η καθυστέρηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογραφής των νέων συμβάσεων, με αποτέλεσμα όσα λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί να είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν, καθώς δεν καλύπτονται νομικά».
Οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου αιτούνται την άμεση επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι η συνέχιση της υφιστάμενης προβληματικής κατάστασης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιλυθούν τάχιστα τα εκκρεμή γραφειοκρατικά κωλύματα και να υπογραφούν οι απαιτούμενες συμβάσεις ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών προς και από το Ειδικό σχολείο Πυλαίας;
Αθήνα, 04/11/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ