Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με ελλείψεις ιματισμού και λοιπού εξοπλισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρές οι ελλείψεις ιματισμού και λοιπού εξοπλισμού  στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης»

Με  επιστολή που απέστειλε πρόσφατα προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, επισημαίνει τις ελλείψεις σε ιματισμό και λοιπό εξοπλισμό που υφίστανται στην υπηρεσία τους.
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί τόσο σωματικά όσο και οικονομικά μιας και αναγκάζονται να προμηθεύονται όλα τα υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, με δαπάνη από τον δικό τους οικογενειακό προϋπολογισμό».
Όσον δε αφορά στο είδος του ιματισμού που βρίσκεται σε έλλειψη, στην ως άνω επιστολή γίνεται αναφορά σε  αλεξίσφαιρα γιλέκα, αρβύλες, φόρμες εκστρατείας, τζάκετ, ισοθερμικά, κάλτσες, γάντια, μπλούζες και φακούς.
Σημειωτέον δε ότι τα ως άνω αντικείμενα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας και ως εκ τούτου η αγορά τους από τους αστυνομικούς εξ ιδίων πόρων είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.  

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι προαναφερόμενες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν   οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ομαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους;

Αθήνα, 01/10/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ