Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής σύμφωνα με καταγγελίες»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και σχετικές καταγγελίες, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενούνται ζώα υπό άθλιες συνθήκες.
Βάσει των σχετικών καταγγελιών και δημοσιευμάτων, στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής και  παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του προβλέπεται να φιλοξενεί μέχρι 180 ζώα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 460 ζώα.
Συν τοις άλλοις, υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος για όλα αυτά τα ζώα ,παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαιτεί την ύπαρξη ενός κτηνιάτρου για κάθε πενήντα ζώα.
Χαρακτηριστικό των άθλιων συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με τα ως άνω καταγγελλόμενα, είναι ότι δεκάδες σκύλων ζουν μέσα σε μεταχειρισμένους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, εντός των εγκαταστάσεων του κυνοκομείου, ενώ τα νεκρά ζώα δεν αποτεφρώνονται ούτε θάβονται με υγειονομική ταφή, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά πετιούνται σε μία παρακείμενη τάφρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ευσταθούν τα ως άνω καταγγελλόμενα;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καταστεί το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής πλήρως λειτουργικό και κατάλληλο για την αποστολή του;

Αθήνα, 01/10/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ