Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την αμφίβολη ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αμφίβολη η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"»  
Στην κόψη του  ξυραφιού βρίσκεται το έργο της επέκτασης του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία». Το πολύπαθο έργο, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2011 αλλά παραμένει ακόμη στον αέρα, κινδυνεύει να απενταχθεί εάν δεν ολοκληρωθεί έως τις 31/3/2017. Μετά από καθυστερήσεις ετών, οι εργασίες πάγωσαν τον  Μάιο του προηγούμενου έτους διότι δεν καταβλήθηκε στον ανάδοχο η αποζημίωση που εκδικάστηκε. Τώρα επιχειρείται επανεκκίνηση του έργου, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν αυτό θα μπορεί να είναι λειτουργικό έως τον Μάρτιο του 2017.
Σε σύσκεψη που έγινε στο αρμόδιο υπουργείο τέθηκε το θέμα της επίσπευσης των εργασιών  φωτοσήμανσης και των λιμενικών εργασιών οι οποίες  φαίνεται ότι δεν μπορούν να είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2017, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου και απώλειας της χρηματοδότησης. Δεδομένου του ότι επιβάλλεται να τεθούν νέα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να αποτραπεί ο ως άνω κίνδυνος απένταξης και να αποδοθεί στους πολίτες το συγκεκριμένο έργο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί η απένταξη του έργου της επέκτασης του  αεροδιαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και να διασφαλισθεί η ολοκλήρωσή του εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος;
Αθήνα, 13/01/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ