Αντώνης Γρέγος για την καταπολέμηση του ντόπινγκ - ΒΙΝΤΕΟ



Ο συναγωνιστής και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της βουλής σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο κώδικα αντιντόπινγκ του παγκόσμιου οργανισμού, αρχικά ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδονία» από τα σκόπια σε οποιαδήποτε διοργάνωση και παρουσίασε την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στην FIBA.
Το παρόν νομοσχέδιο το φέρνει η κυβέρνηση στο όριο της ταχθείσας προθεσμίας της 18ης Μαρτίου και θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή ης Ελλάδας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, πράγμα που καταδεικνύει την πλήρη ανευθυνότητά και την αδιαφορία για την έκθεση της χώρας Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.
Το ντόπινγκ συνδέεται αναπόσπαστα με την εγκληματικότητα και απειλεί την υγεία των αθλητών. Τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία εμπλέκονται είναι ασύλληπτα. Σαφώς και οφείλουμε να καταδικάζουμε οιαδήποπτε «επιτυχία» αθλητή, η οποία είναι προϊόν φαρμακευτικών και χημικών ουσιών. Το ευ αγωνίζεσθαι διδάχθηκε στην Ελλάδα και αλλοίμονο αν παραβιάζαμε τα ιδεώδη του αθλητισμού. Οι Αρχαίοι Έλληνες δίδασκαν ακόμα και αυτό.
Εμείς λέμε ότι οφείλουμε κατά πρώτον να επανεξετάσουμε τις αξίες του αθλητισμού και κυρίως του πρωταθλητισμού. Όταν επί έτη όλη η φιλοσοφία των Ολυμπιακών Αγώνων συνοψίζεται στο τρίπτυχο «ταχύτερα, υψηλότερα, δυνατότερα» είναι προφανές ότι για την επίτευξη όλο και καλύτερων επιδόσεων, που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες οι αθλητές θα στραφούν στην χρήση ουσιών. Όταν ακόμη και πρώην πρωταθλητές δηλώνουν ότι χωρίς αναβολικά είναι αδύνατο να κατακτήσει κανείς χρυσό μετάλλιο αντιλαμβανόσαστε ότι η βιομηχανία του ντόπινγκ έχει τεθεί  στην υπηρεσία του θεάματος.
Κατά συνέπεια και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται πως το ντόπινγκ δεν θα καταπολεμηθεί όσα νομοσχέδια και αν ψηφιστούν όσες διατάξεις και αν περάσουν και αυτό δεν θα συμβεί όσο δεν χτυπάει κανείς «το κακό στην ρίζα του». «Το παρόν νομοσχέδιο είναι τυπικό στις περισσότερες διατάξεις του και για να ακριβολογούμε πρόκειται για απόλυτη αντιγραφή του κώδικα αντιντόπινγκ του παγκόσμιου οργανισμού» είπε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία σχολίασε τα βασικά τα άρθρα του νομοσχεδίου.

ΠΗΓΗ: http://www.xryshaygh.com