Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

ΘΕΜΑ: «Μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στην Παθολογική Κλινική του Γενικού  Νοσοκομείου Φλώρινας»


Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί αφόρητες για τους εργαζόμενους οι συνθήκες εφημερίας, σύμφωνα με υπόμνημα που έστειλαν πρόσφατα προς τις Διοικήσεις της 3ης ΥΠΕ και του ως άνω Νοσοκομείου οι παθολόγοι και οι καρδιολόγοι που υπηρετούν σε αυτό.
Στο ως άνω  υπόμνημα  αναφέρεται ότι στην Παθολογική Κλινική, αυτήν τη στιγμή, υπηρετούν τρεις ειδικοί παθολόγοι και δύο ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κενό στη θέση τους και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ιατρούς, θεωρείται πλέον ανέφικτη η πλήρης κάλυψη του προγράμματος εφημεριών της παθολογικής κλινικής.
Επιπλέον δε,  οι ειδικευόμενοι της Παθολογικής Κλινικής, όταν εφημερεύουν, εξυπηρετούν και την Καρδιολογική Κλινική, οπότε προκύπτουν κι εκεί ανάλογα προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Λόγω αυτών των ελλείψεων, οι ιατροί του νοσοκομείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι τον τρέχοντα μήνα (Απρίλιο)  πρόκειται να καταστεί αδύνατη και η κάλυψη  των τακτικών πρωινών ιατρείων της Παθολογικής Κλινικής.

Ερωτάται  ο  αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας;
Προτίθεται η Πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα προς τους ιατρούς ώστε αυτοί να επιδιώκουν την μετακίνησή τους στις δημόσιες δομές υγείας των παραμεθορίων περιοχών ,προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών αυτών ;

Αθήνα, 06/04/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ