Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓEIΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης»   
Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό  προσωπικό αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  ,σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.
Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί μόλις με το ήμισυ   του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τους εκατόν δέκα ιατρούς οι οποίοι υπηρετούσαν στο εν λόγω νοσοκομείο το 2009,  πλέον έχουν απομείνει μόλις πενήντα πέντε.
Ειδικότερα ,σύμφωνα με τα ως άνω καταγγελλόμενα, στην οφθαλμολογική κλινική υπάρχει μόνο ένας χειρουργός οφθαλμίατρος, το νοσοκομείο δεν διαθέτει γαστρεντερολόγο, καθώς έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού, ενώ σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε ωτορινολαρυγγολόγος λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης του υπάρχοντος ιατρού.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, η οποία, αν και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, είναι υποστελεχωμένη και υπολειτουργεί, εφόσον  από τις δώδεκα διαθέσιμες κλίνες που είχαν δημιουργηθεί από το 2010, λειτουργούν μόλις οι τέσσερις, και αυτές  με δύο αποσπασμένους γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη και με δύο επικουρικούς. Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, με την λήξη των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών ή των αποσπάσεών τους, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρόκειται να κλείσει οριστικά.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης;
Αθήνα, 27/06/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ