ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ:Ερώτηση για την ανάγκη λύσης του προβλήματος της μετακινήσεως των μαθητών στον Δήμο Θέρμης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ : « Επιτακτική η ανάγκη λύσης του προβλήματος της μετακινήσεως των μαθητών στον Δήμο Θέρμης»  

Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου Θέρμης στις σχολικές τους μετακινήσεις , με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καθίσταται δυσχερής η προσέλευσή τους και η αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και μαθητών της περιοχής , το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών οξύνθηκε ακόμη περισσότερο λόγω  της πρόσφατης απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταργήσει μια σειρά από σχολικά δρομολόγια εις εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 24001/2013 ,  με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν ως μοναδική επιλογή για τις μετακινήσεις τους προς τα σχολεία τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Πλην όμως ,τα υπάρχοντα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πολύ περιορισμένα με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ δύσκολη η έγκαιρη και ασφαλής μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες..
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων , το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο για τους μαθητές που διαμένουν στους οικισμούς της Σουρωτής , Αγίας Παρασκευής  , Ταγαράδων , Νέου Ρυσίου , και Νέας Ραιδεστού και πρέπει να μεταβαίνουν στο ΓΕ.Λ και στο ΕΠΑ.Λ Βασιλικών. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει επίσης και για τους μαθητές που είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο 1ο και 2ο ΓΕ.Λ Μίκρας και στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας ,από το Πλαγιάρι και από το Νέο Ρύσιο.
Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές ,οι οποίοι μάλιστα πρόσφατα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις έξω από το σχολικό συγκρότημα στα Βασιλικά , το πρόβλημα είναι χρόνιο , αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μία οριστική λύση με αποτέλεσμα  η ταλαιπωρία των μαθητών να συνεχίζεται για μία ακόμη σχολική χρονιά  

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των μετακινήσεων των μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης;

Αθήνα, 20/10/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ