Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την αποδυναμωμένη σε προσωπικό Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αποδυναμωμένη σε προσωπικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω μείωσης των οργανικών θέσεων με τον Ν.4249/2014»  
Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ,με  αποτέλεσμα να  υπάρχει δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της και να καθίσταται δυσχερής η αποτελεσματική εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων.
Όπως καταγγέλλει με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ), με τον Ν. 4249/2014 καταργήθηκαν πανελλαδικά 6.700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων με αποτέλεσμα να προκληθούν περαιτέρω σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα σε όλες σχεδόν τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών της Ελλάδας.
Οι συνέπειες του ως άνω νομοθετήματος ,το οποίο ψηφίστηκε επί συγκυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στην πλήρη αποδιοργάνωση και σε κατάσταση σοβαρής υποστελέχωσης την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εφόσον οι οργανικές θέσεις αστυφυλάκων μειώθηκαν από τις χίλιες (1000) μόλις στις διακόσιες πενήντα (250).  Η ως άνω προβληματική κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από τις λανθασμένες πολιτικές των μετέπειτα κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων. 
Οι ως άνω εκπρόσωποι των αστυνομικών αιτούνται την ουσιαστική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πράγμα το οποίο, όπως επισημαίνουν «θα δώσει μία νέα πνοή και ανάσα στους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης και πέραν της πραγματικής ενίσχυσης θα δώσει και ένα ηθικό και ψυχολογικό στήριγμα σε όλους μας εδώ στη Θεσσαλονίκη».
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών της και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης; 
Αθήνα, 17/10/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ