Η Χρυσή Αυγή στο θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ - Φωτορεπορτάζ


Το θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ, που με Κυβερνήτη τον τιτάνιο Ναύαρχο Κουντουριώτη απελευθέρωσε την Ελλάδα, επισκέφθηκε την 28η Οκτωβρίου κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής: στην εικόνα οι βουλευτές μας Κασιδιάρης και Γρέγος με τον Κυβερνήτη, Αξιωματικούς και την Ομάδα Ασφαλείας του Πολεμικού Ναυτικού.
Η πολεμική δράση του Θωρηκτού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον διπλασιασμό των συνόρων της Πατρίδας μας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Τότε το «Αβέρωφ», εντελώς μόνο του, συνέτριψε τον τουρκικό στόλο και τον έκλεισε στα Στενά.
Η κυριαρχία στο Αιγαίο έδωσε την δυνατότητα στις χερσαίες μας δυνάμεις να ανακαταλάβουν τα προαιώνια ελληνικά εδάφη της Ηπείρου και της Μακεδονίας μας. Ταυτόχρονα, το ένοπλο πλήρωμα του θωρηκτού – άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς - με αποβατικές επιχειρήσεις κατέλαβαν τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου.
Τους βουλευτές μας υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης του πλοίου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Θωρηκτό, που λειτουργεί πλέον ως πλωτό μουσείο.
Στην εικόνα που ακολουθεί ξεχωρίζει η Στολή και το Ξίφος του Ναυάρχου Κουντουριώτη, που σε όλες τις ναυμαχίες καθοδηγούσε το πλήρωμά του ακάλυπτος και εκτεθειμένος στα τουρκικά πυρά. Κρατούσε μάλιστα στο χέρι του τον Σταυρό και διατηρούσε βαθιά πίστη πως η Θεία Πρόνοια θα τον προφυλάξει – όπως ακριβώς και έγινε.

Περισσότερες φωτογραφίες










Ακολούθως η αντιπροσωπεία μας μετέβη για το καθιερωμένο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.



Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση μαζί με τους απογόνους των Μακεδονομάχων (μακριά από τους εκπροσώπους του αμαρτωλού πολιτικού συστήματος, που συνωστίζονταν στην εξέδρα των επισήμων)