Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας: “Η τουρκική απειλή” - Φωτορεπορτάζ


Ο Πολυχώρος Εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής, για μια ακόμη Δευτέρα γέμισε από κόσμο. Η σειρά διαλέξεων του Κινήματος με γενικό τίτλο, «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας» έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη.
Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το θέμα ήταν «Η τουρκική απειλή» ομιλητής ήταν ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου Πρόεδρος του ΑΙΓΙΣ (Ανεξάρτητο Ίδρυμα Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών). Παρόντες πολλοί βουλευτές, στελέχη του κινήματος και πλήθος κόσμου.
Ο Συναγωνιστής Κωνσταντίνου, ανέπτυξε με ιστορικά επιχειρήματα και αποδείξεις την συνεχή απειλή που αποτελεί το τουρκικό κράτος για τα Ευρωπαϊκά Έθνη και φυσικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περιέγραψε την αρχή της εμφανίσεως των τούρκων στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας μέχρι τα ιστορικά γεγονότα των ημερών μας.

Χρησιμοποιώντας κείμενα βιβλίων συγγραφέων και ιστορικών ξεδίπλωσε όλο το φάσμα των απειλών για την Ελλάδα από τον τούρκο, διπλωματικές, γεωπολιτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και κοινωνικές. Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι: «το μέγεθος της απειλής είναι τόσο τεράστιο σε εύρος και βάθος, όσο δεν φαντάζεστε».
Η εκδήλωση τελείωσε με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο της Πατρίδος μας. Η σειρά διαλέξεων «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας» θα συνεχιστεί και με άλλα ενδιαφέροντα θέματα.