Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με τα Λουτρά Θέρμης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα Λουτρά Θέρμης»   
Σε πρόσφατη δημόσια συνεδρίαση του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τέθηκε το ζήτημα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Θέρμης, τα οποία εκτείνονται σε έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, περιλαμβάνουν κτήρια και εγκαταστάσεις ηλικίας πλησίον των 200 ετών και ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, όπως τονίσθηκε η σημερινή κατάσταση των Λουτρών Θέρμης είναι απαράδεκτη, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης των παλαιών κτηριακών εγκαταστάσεων, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αντιπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας των χώρων. Ακολούθως, απευθύνθηκε δημοσίως κάλεσμα προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ενεργήσει άμεσα μέσω των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών του προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα.
Να σημειωθεί πως σας έχουμε θέσει υπό όψη το εν λόγω ζήτημα ήδη από το έτος 2016, με την με αριθμό Κατάθεσης 3129/12-02/2016 Ερώτηση, πλην όμως και σχεδόν τρία έτη αργότερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και παραμένει η ίδια.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Πολιτείας αναφορικά με τα Λουτρά Θέρμης;
Έχουν σήμερα αναγνωρισθεί τα Λουτρά Θέρμης από το αρμόδιο Υπουργείο και εάν όχι για ποιόν λόγο και ποιος ευθύνεται για αυτό;
Πως θα ενεργήσει η Πολιτεία προκειμένου να αποτραπεί η διαφαινόμενη κατάρρευση και καταστροφή των παλαιότατων κτηριακών εγκαταστάσεων των Λουτρών;
Αθήνα, 29/03/2019
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ