Συνέντευξη του συναγωνιστή και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra


- Φαινόμενο brain drain: Θα είναι μέρος της επόμενης εκλογικής εκστρατείας;
Το φαινόμενο της απώλειας “ανθρώπινου κεφαλαίου” το οποίο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία 8 χρόνια, λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, υπάρχει στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής και μάλιστα στην κορυφή της πολιτικής της ατζέντας. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν κατατεθεί και πλήθος ερωτήσεων στα αρμόδια υπουργεία από τους βουλευτές του κόμματος.
- Η ελληνική μετανάστευση ήταν εσκεμμένη σχεδίαση από κάποιον;
Η μετανάστευση κυρίως της ελληνικής νεολαίας είναι απόρροια των τραγικών επιλογών των κυβερνήσεων στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις μπορώ να την χαρακτηρίσω και σαν εσκεμμένη σχεδίαση από τους πολιτικούς της χώρας μας.
- Θεωρείτε την μετανάστευση των νέων ως συνιστώσα μιας γενικότερης μετατόπισης στην Ευρώπη;
Το φαινόμενο brain drain εμφανίζεται κυρίως στη χώρα μας προς τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής ακόμα και της Αυστραλίας. Ανάλογο φαινόμενο, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, δεν νομίζω ότι υπάρχει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
- Γνωρίζετε προσωπικά κάποιον που πήγε στο εξωτερικό για δουλειά;
Γνωρίζω πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις και προσωπικά, αλλά και από τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και αναδειχθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής στην οποία είμαι μέλος από το 2012.
- Υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ελλάδα;
Δυστυχώς, με την παρούσα οικονομική κατάσταση δεν προβλέπω να συμβεί κάτι τέτοιο. Η λεγόμενη έξοδος από τα μνημόνια και η δήθεν ανάπτυξη στη χώρα μας είναι επιφανειακή και ανούσια, δεδομένου ότι τα οικονομικά μέτρα που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η χώρα, έχουν οικονομικό βάθος πολλών δεκαετιών. Τα εργοστάσια κλείνουν συνέχεια, τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο, η φορολογία είναι τεράστια, οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες και οι αγροτικές περιοχές έχουν ερημώσει. Δυστυχώς, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
- Έχετε κάποια εκτίμηση της οικονομικής ζημίας που υπέστη η Ελλάδα εξαιτίας του φαινομένου;
Η οικονομική ζημία από την απώλεια “ανθρώπινου κεφαλαίου” σε συνδυασμό με τα όσα σας ανέφερα παραπάνω, είναι πραγματικά τεράστια και δυστυχώς όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ψυχισμού κυρίως των νέων ανθρώπων. Χάθηκε το όραμα και η ελπίδα αυτών των ανθρώπων στη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους. Εννοώ την επαγγελματική τους εκκίνηση και την κοινωνική τους καταξίωση.
- Τι σημαίνει η Ευρώπη για εσάς; Και τι η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Πιστεύουμε στην Ευρώπη των Εθνών και όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των διαφόρων διεθνιστών που «σκλάβωσαν» κυρίως οικονομικά πολλούς λαούς. Ανάλογο φαινόμενο νομίζω, παρατηρείται και στην Ιταλία.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μορφή που έχει, δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνον κέρδη σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
- Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά;
Η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει οικονομικά με πάρα πολλούς τρόπους. Να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή, να δώσει κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες με χαμηλή φορολόγηση και ευνοϊκές συνθήκες, να καταπολεμήσει ουσιαστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να αξιοποιήσει τα τεράστια κοιτάσματα που έχει σε φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και πολύτιμα μέταλλα, να εφαρμόσει οικονομικές πολιτικές που ταιριάζουν στον Έλληνα εργαζόμενο και επιχειρηματία.  Να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της καθώς και την πολιτιστική της και ιστορική της κληρονομιά.
- Η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει μείωση του ποσοστού της ελληνικής ανεργίας. Εμπιστεύεστε αυτούς τους αριθμούς;
Τα στοιχεία σχετικά με τη μείωση του ποσοστού της Ελληνικής ανεργίας είναι πλασματικά. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια αδήλωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, ακόμα και εικονική απασχόληση. Η κυβέρνηση μιλάει για μείωση ανεργίας, αλλά εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον από το φιλικό μου περιβάλλον που να έχει βρει δουλειά τα τελευταία χρόνια.
- Ποιο αποτέλεσμα αναμένετε από τις επερχόμενες εκλογές; Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
Είναι βέβαιο ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα είναι και πάλι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με ποσοστά διψήφια σε όλη την επικράτεια. Παρά την πολεμική σε βάρος του κόμματός μας από όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τα ΜΜΕ. Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα εθνικιστικά κόμματα θα βρίσκονται στις πρώτες και δεύτερες θέσεις. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μόνη λύση σε πολλά κοινά μας προβλήματα είναι η επικράτηση των εθνικιστών και η καταδίκη των διεθνιστών, φιλελεύθερων και σοσιαλιστών.