Εγκαίνεια γραφείων του φιλοπροξενικού "τουρκικού" κόμματος DEB, στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου

Αλή Τσαβούς : "Θα ανοίξουμε γραφεία και στις Βρυξέλλες"
Το κόμμα DEB ιδρύθηκε στην Δυτική Θράκη, με σκοπό να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο.

Άνοιξαν  στις 27 Αυγούστου 2012 με τελετή στο Μεγάλο Δέρειο τα γραφεία του κόμματος DEB για τον νομό Έβρου. Στην ομιλία που έκανε εκεί ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως σύντομα θα ανοίξουν γραφεία και στις Βρυξέλες.
Το κόμμα DEB μετά από τα γραφεία σε Κομοτηνή και Ξάνθη, άνοιξε...

και τα γραφεία του στον Έβρο. Στην τελετή εγκαινίων που έγινε στο Μεγάλο Δέρειο μετείχε ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια και υπεύθυνος του κόμματος για τον Έβρο Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ  Καραχουσείν και κάτοικοι του χωριού.

Όπως είχε δηλώσει ο Αλή Τσαβούς πρόεδρος του κόμματος DEB «Μια μέρα αυτοί, που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε! Θα ήθελα εκ μέρους της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης, να εκφράσω τις ευχές μου για τη μέρα του δασκάλου, τη μέρα όλων των δασκάλων μας, μνημονεύοντας πάνω απ’ όλα με σεβασμό, το μεγάλο δάσκαλο, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ”.