Καταγγελία-παρέμβαση Α. Γρέγου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή Βασιλικών Θεσσαλονίκης

Μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής Βασιλικών ο συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος, επισκέφθηκε το χώρο που ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα ακόμα κέντρο λαθρομεταναστών στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Το κέντρο βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές (Βασιλικά - N.Ραιδεστός )...  Βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κεντρικό δρόμο και ακριβώς δίπλα σε επιχειρήσεις της περιοχής... Καταγγελίες έγιναν επίσης από υπηρετούντες στην 113η πτέρυγα μάχης, σύμφωνα με τις οποίες προσωπικό από την ήδη υποστελεχωμένη υπηρεσία θα ας απασχοληθεί σε εργασίες ακόμα και φύλαξης ...  Επιπλέον και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θα χρησιμοποιηθεί και προσωπικό και υλικό για αυτό το λόγο...  Ο κίνδυνος που θα προκύψει είναι άμεσος!!! Το Υπουργείο θα φέρει την ευθύνη και πάλι με αυτή την πολιτική που εφαρμόζει. Η επίκληση του δημάρχου ότι δεν γνώριζε είναι ψευδείς, γιατί οι φωτό τραβήχτηκαν πριν 3 εβδομάδες !!!


















ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Bασιλικών μετά τη δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή τους

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Βασιλικών λόγω δημιουργίας hot-spot δίπλα στα σπίτια τους» 
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι των Βασιλικών και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Θέρμης, λόγω της δημιουργίας κέντρου παραμονής λαθρομεταναστών στις πρώην «Αποθήκες Κορδογιάννη», οι οποίες βρίσκονται επί της οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, μεταξύ Ν. Ραιδεστού και Βασιλικών. Στις εν λόγω αποθήκες ,στις οποίες ήδη έχουν τοποθετηθεί σκηνές, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε πρώτη φάση περίπου χίλιοι πεντακόσιοι λαθρομετανάστες. Το γεγονός όμως ότι  το συγκεκριμένο κέντρο λαθρομεταναστών βρίσκεται πολύ κοντά στους οικισμούς της Ραιδεστού και των Βασιλικών  ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτες κατοικίες και επιχειρήσεις σε πολύ κοντινή απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής. Σημειωτέο, δε, ότι η αστυνόμευση της περιοχής είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη, ενώ σε κοντινή σχετικά απόσταση, πλην των κατοικιών υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, σχολεία, το αθλητικό κέντρο των Βασιλικών και το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Αρσενίου, εντός του οποίου έχει ταφεί ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Προτίθεται να σεβαστεί την αγωνία των κατοίκων και να αναθεωρήσει την απόφαση περί δημιουργίας κέντρου λαθρομεταναστών στην συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη, η  ασφάλεια και η περιουσία των κατοίκων;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να υπάρξει επαρκής  αστυνόμευση της εν λόγω περιοχής;
Αθήνα, 02/06/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ –ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ