ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: Ερώτηση για την έλλειψη εφημερεύοντα δερματολόγου του ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Χωρίς εφημερεύοντα δερματολόγο του ΕΣΥ η Θεσσαλονίκη»  
Η Α’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, όπως και η Δερματολογική κλινική του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έχουν τεθεί εκτός εφημεριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρειάζονται βοήθεια να προσφεύγουν είτε σε ιδιώτες δερματολόγους είτε σε παθολογικές κλινικές που εφημερεύουν, στερούμενοι έτσι φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό. Η λειτουργία του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων υποβαθμίστηκε από τον Ιανουάριο του 2013, όταν απέκτησε κοινή διοίκηση με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ειδικότερα, από τα 33 κρεβάτια που υπήρχαν σε αυτό απέμειναν μόλις 10, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, αφήνοντας κενό το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της βίλας Χατζηλαζάρου που είχε δοθεί ως δωρεά στο Δημόσιο με την προϋπόθεση να στεγαστεί νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής κλινικής, κ. Δημήτρη Ιωαννίδη, μία ενέργεια με ελάχιστο κόστος, η οποία μπορεί να γίνει άμεσα και να ανακουφίσει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, είναι η επαναφορά της καθημερινής πενθήμερης διευρυμένης λειτουργίας του εν λόγω νοσοκομείου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.  
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Θα υλοποιηθεί η πρόταση για ένταξη του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στις εφημερίες;
2) Θα γίνει επαναφορά κλινών νοσηλείας των ασθενών στο κτίριο της Βίλας Χατζηλαζάρου;
3) Θα ενισχυθεί η λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου και του φαρμακείου του παραπάνω νοσοκομείου, καθώς σε αυτό πηγαίνει μία φαρμακοποιός μόνο δύο φορές την εβδομάδα;
Αθήνα, 26/05/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ