Αντώνης Γρέγος: H Χρυσή Αυγή στους λαμπρούς εορτασμούς για την απελευθέρωση της Καλαμάτας - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός της 196ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους τούρκους, που σήμανε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και Αντώνης Γρέγος, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο συναγωνιστών της τοπικής οργάνωσης Μεσσηνίας.
Δήλωση Χρήστου Παππά για την απελευθέρωση της Καλαμάτας
Περισσότερες φωτογραφίες
Η Καλαμάτα γιόρτασε την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό με εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την αναπαράσταση στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλογούν τις Σημαίες και ορκίζουν τους Αγωνιστές.
Στις τρεις μετά το μεσημέρι ο σκυταλοδρόμος έφερε την ιερή φλόγα από το μοναστήρι της Βελανιδιάς, που ήταν το ορμητήριο της Επανάστασης.
Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα, έγινε η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους επαναστάτες με τη συμμετοχή μελών πολλών πολιτιστικών συλλόγων. Η εκδήλωση έκλεισε με παρέλαση μαθητών και όσων συμμετείχαν στην αναπαράσταση.