Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση αφισών και κομματικών πανό σε δημόσιους χώρους και σχολικά συγκροτήματα (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ανάρτηση αφισών και κομματικών πανό σε δημόσιους χώρους και σχολικά συγκροτήματα»
Όπως έχει καταγγελθεί κατ΄ επανάληψη ο πολιτικός φορέας ΚΚΕ συνεχίζει να αναρτά σε δημόσιους χώρους ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα, κομματικά πανό και αφίσες που προαναγγέλλουν συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες σε καθορισμένες ημερομηνίες. Χαρακτηριστική η περίπτωση, η ανάρτηση δεκάδων αφισών στο λιμάνι του Πειραιά, εντός του περιβάλλοντα χώρου και πάνω στα κιγκλιδώματα τέτοιων αφισών της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΜΕ. Ένα άλλο περιστατικό καταγγέλθηκε από γονείς και μαθητές στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, με ανάρτηση ανάλογου κομματικού πανό στα κάγκελα του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου, προκαλώντας την οργή γονέων και κατοίκων της περιοχής. Το νομικό πλαίσιο για την ανάρτηση τέτοιων κομματικών μέσων είναι συγκεκριμένο ως προς το χρόνο και τον τρόπο. Ανάλογες είναι και οι ποινές που επιβάλλονται στους συγκεκριμένους φορείς όταν παραβιάζουν το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθενται οι αρχές να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα σε συνεννόηση με τους αρμόδιου φορείς να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις;
Αθήνα, 09/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ