Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τις τραγικές ελλείψεις στην ομάδα ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Τραγικές οι ελλείψεις στην ομάδα ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης»  
Σύμφωνα με δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Τσαϊρίδη, ο οποίος μάλιστα  κατέθεσε και σχετική μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα , οι ελλείψεις που υπάρχουν στην ομάδα ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ,ώστε να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία της. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το ότι η υπηρεσία αδυνατεί να χορηγήσει στους αστυνομικούς  ακόμη και στολές.
Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, οι περίπου 350 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7,5 χρόνων, έχουν αγοράσει οι ίδιοι τις στολές τους, καθώς και άλλα είδη, όπως μπότες και γάντια. Και αυτό , παρά το γεγονός ότι υπάρχει υπουργική απόφαση ήδη από  το 2010, η οποία έθετε σαν χρονικό όριο χορήγησης των στολών τον Μάρτιο του 2016 και ενώ το συνολικό απαιτούμενο ποσόν δεν υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, εφόσον μια στολή κοστίζει περίπου 250-300 ευρώ.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα στολές αλλά και το σύνολο του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αυτή  και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης; 
Αθήνα, 10/11/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ