Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση των φοιτητικών εστιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η κατάσταση των φοιτητικών εστιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και καταγγελίες φοιτητών, τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες του Α.Π.Θ. με αποτέλεσμα να υφίσταται πλέον άμεσος κίνδυνος τόσο για την σωματική ακεραιότητα όσο και για την υγιεινή των φοιτητών. 
Οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και οι κτιριακές εγκαταστάσεις κατεστραμμένες. Μούχλα, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, ασυντήρητα ασανσέρ και σοβάδες που πέφτουν απ' τα ταβάνια και από τους τοίχους, διαλυμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις και έλλειψη ζεστού νερού, συνθέτουν μία τριτοκοσμική εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των φοιτητών προς τους αρμόδιους φορείς, η προβληματική αυτή κατάσταση   συνεχίζει να υφίσταται, έχοντας εξελιχθεί σε μόνιμο και μακροχρόνιο πρόβλημα.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και οι ζημίες των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών στις φοιτητικές εστίες του Α.Π.Θ και να διασφαλισθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής διαμονή και διαβίωση των φοιτητών;
Αθήνα, 23/11/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ