Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για την μετατροπή της παραλίας της Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού σε σκουπιδότοπο

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί τμήμα της παραλίας της Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού»  
Πολλαπλά είναι τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρονται στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα της παραλίας της Περαίας που βρίσκεται κοντά  στο «Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού» («ΚΑΠΠΑ») .
Ολόκληρη η περιοχή μέχρι την ακτή έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και σε μία παράνομη χωματερή, με τα μπάζα και τα κάθε λογής απορρίμματα να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι την θάλασσα. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων η συγκεκριμένη κατάσταση πλέον είναι μακροχρόνια και επιδεινώνεται από τον παρακείμενο καταυλισμό ρομά, τα μέλη του οποίου εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο σκουπίδια, μπάζα και άχρηστα αντικείμενα.
Οι περίοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή τείνει να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα και σε εστία μολύνσεως και αιτούνται την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων.
Ερωτώνται οι  αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται να παρέμβουν άμεσα ώστε να απομακρυνθούν τα απορρίμματα και τα μπάζα  από την συγκεκριμένη περιοχή,  να καθαριστεί η ακτή και να προστατευθεί η δημόσια υγεία;
Πρόκειται να ληφθεί μέριμνα ώστε να σταματήσει το συγκεκριμένο σημείο να αποτελεί στην ουσία τον σκουπιδότοπο του παρακείμενου καταυλισμού ρομά; 
Υπάρχει μελέτη ανάδειξης και ανάπλασης   του συγκεκριμένου τμήματος της παραλίας της Περαίας;
Αθήνα, 05/02/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ