Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση περί της ελλείψεως προσωπικού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Περί της ελλείψεως προσωπικού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού υφίσταται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για τη λειτουργία των ορυχείων όσο και -κυρίως- για τους ίδιους τους εργαζόμενους και την ασφάλειά τους.
Όπως αναφέρουν και καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι κενές θέσεις στον Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου υπολογίζονται σε εκατόν πενήντα (150), ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης  και στο Ορυχείο Αμυνταίου.
Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ,προειδοποιούν ότι τυχόν εντατικοποίηση της εργασίας τους θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλειά τους και επισημαίνουν ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι οι στοχευμένες προσλήψεις σε συγκεκριμένους χώρους και ειδικότητες.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ως άνω καταγγελλόμενες ελλείψεις προσωπικού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή τους και απρόσκοπτη  λειτουργία και η ασφάλεια των εργαζομένων;
Αθήνα, 27/02/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ